Суд дозволив заочне розслідування щодо Рената Кузьміна - ДБР

Суд дозволив заочне розслідування щодо Рената Кузьміна - ДБР

Суд надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України від забороненої політичної партії “Опозиційна платформа - За життя” Рената Кузьміна, підозрюваного у державній зраді.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

У межах досудового розслідування працівники ДБР встановили, що депутат напередодні та після початку повномасштабного вторгнення РФ розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні.

Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення Росії до України Ренат Кузьмін озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер.

Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави.

Дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада), за що передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 15 років із конфіскацією майна.

Колишнього народного депутата оголосили в розшук.

За матеріалами ДБР Кузьміну суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою (заочно) без альтернативи у вигляді застави.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс генерального прокурора.

Нагадаємо, ЗСУ змогли прорвати передній край оборони рф - розвідка Естонії

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
ДБР викликає Порошенка на допит і закликає перестати маніпулювати суспільною думкою ДБР викликає Порошенка на допит і закликає перестати маніпулювати суспільною думкою
Політик прийшов на допит 24 січня, проте пішов, так і не дочекавшись слідчого.
ДБР завершило розслідування справи екссудді КСУ Тупицького щодо підкупу свідка ДБР завершило розслідування справи екссудді КСУ Тупицького щодо підкупу свідка
Правоохоронці Державного бюро розслідувань завершили розгляд кримінальної справи щодо відстороненого голови Конституційного Суду Олександра Тупицького, яка стосувалась підкупу свідка та неправдивих свідчень.
"Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка "Війна" продовжується: Верховний Суд викликає Зеленського за позовом Порошенка
Напередодні п'ятому українському президенту оголосили про підозру в кримінальному провадженні щодо вугілля з окупованого Донбасу.
Loading...
Load next