Зеленський підписав законопроєкт про відновлення звітування політичних партій

Зеленський підписав законопроєкт про відновлення звітування політичних партій

Йдеться про законопроєкт №9419-1 щодо внесення змін до деяких законодавчих актів України стосовно мінімізації потенційного олігархічного впливу на політичні партії, удосконалення механізмів державного фінансування та державного контролю за діяльністю політичних партій.

Про це повідомляє ВРУ.

Звітність партій була тимчасово припинена у 2020 році через пандемію коронавірусу та воєнний стан - останній звіт партій був за третій квартал 2020 року. Тепер партії мають подати звіти за всі пропущені періоди.

Протягом 90 днів, із дня набуття законом чинності, партії мають подати звіти до Національного агентства з питань запобігання корупції. А для партій, що не мають держфінансування, строк ‒ 120 днів. 

Нагадаємо, Україна не застосовуватиме американські балістичні ракети ATACMS для ударів по території рф — Данілов

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях Парламент України схвалив законопроєкт щодо ув'язнення за брехню в деклараціях
Верховна Рада у другому читанні ухвалила президентський законопроєкт про відновлення позбавлення волі за брехню у деклараціях.
Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років Зеленський вніс до парламенту законопроєкт про деолігархізацію: він діятиме 10 років
Президент Володимир Зеленський вніс до парламенту як невідкладний законопроєкт, яким влада обіцяє побороти олігархічну систему в Україні.
Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності Данілов: публікації в ЗМІ щодо законопроєкту про олігархів не відповідають дійсності
Про це раніше вже наголошував радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.
Loading...
Load next