Україна та Румунія підписали документи про стратегічне партнерство

Україна та Румунія підписали документи про стратегічне партнерство

Румунія зосереджується на допомозі Україні і має розглядати відносини з Україною в довгостроковій перспективі.

Про це повідомив Президент Румунії Клауса Йоханніса на спільній з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції в Бухаресті.

Сьогодні ми вирішили разом розпочати конкретний процес підняття відносин між Румунією та Україною до рівня стратегічного партнерства. Я радий, що ми сьогодні підписали разом із Президентом Зеленським спільну заяву, яка підкреслює ці принципові рамки подальшої співпраці, – наголосив Йоханніс.

Йоханніс також запевнив Зеленського, що Румунія і її суспільство сповнені рішучості багатосторонньо та змістовно підтримувати Україну, в тому числі допомогою військового характеру, до перемоги над російським агресором, звільнення всієї території та притягнення до відповідальності всіх винних у скоєнні злочинів, а також потім у процесі відновлення та відбудови.

Повторюю: підтримка України є стратегічним інтересом Румунії; зміцнення безпеки України означає зміцнення безпеки Румунії. Таким чином ми підтримуємо боротьбу за основні цінності світу, в якому ми живемо, – заявив румунський лідер.

Крім того, Президенти підписали спільну декларацію щодо взаємодії між країнами, зокрема безпекової, логістичної, економічної.

Ми підписали двосторонню декларацію, яка фіксує ключові речі нашої взаємодії – і безпекової в тому числі в регіоні Чорного моря, і підтримку нашої Формули миру, і розширення нашої економічної та логістичної взаємодії, - зазначив Зеленський.

Також, за його словами, у документі йдеться про спрощення процедур перетину кордону, відкриття нових пунктів пропуску на кордоні.

Нагадаємо, Росіяни активізувалися і посилили обстріли на Таврійському напрямку - Сили оборони

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next