Уряд планує змінити зарплату чиновників

Уряд планує змінити зарплату чиновників

Влада має намір переглянути встановлення зарплат для чиновників. Їх планують визначати на підставі класифікації посад. 

Про це повідомили у пресслужбі Кабінету міністрів.

Відомо, що уряд вже ухвалив проект постанови "Про підготовку до запровадження умов оплати праці державних службовців на основі класифікації посад у 2024 році".

Документ затверджує каталог типових посад державної служби та критерії віднесення до таких посад. Також визначається алгоритм проведення класифікації посад держслужби, а держоргани зобов'язуються провести таку класифікацію протягом місяця.

У Кабміні вважають, що класифікація посад дозволить запровадити систему визначення постійного розміру оплати праці конкретних працівників — грейдінг.

Це дозволить враховувати навантаження, складність та відповідальність роботи при встановленні зарплат та запровадити єдині підходи на державній службі - однакова робота має оплачуватись на одному рівні по всій системі державного управління, — наголосили у відомстві.

Таким чином буде посилено роль посадового окладу та врегульовано граничні розміри премій.

Нагадаємо, Японія передасть Україні трансформатори та сонячні панелі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю Україна зупиняє авіасполучення з Білоруссю
У Кабінеті міністрів вирішили зупинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонити польоти над територією республіки.
Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії Наглядова рада "Нафтогазу" відмовила Кабміну та не допрацьовуватиме в компанії
Член наглядової ради "Нафтогаз України" відмовились від пропозиції Кабінету міністрів залишитись працювати до обрання нового складу.
Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової Кабмін закликав наглядову раду "Нафтогазу" продовжити працювати до обрання нової
Кабінет міністрів України попросив членів наглядової ради "Нафтогазу" продовжити виконувати свої посадові обов'язків до завершення конкурсу на посади нових.
Loading...
Load next