Болгарія видворила російського пропагандиста через загрозу нацбезпеці та заборонила йому в’їзд до ЄС

Болгарія видворила російського пропагандиста через загрозу нацбезпеці та заборонила йому в’їзд до ЄС

Державне агентство національної безпеки Болгарії (SANS) заявило, що вислало з країни кореспондента "Російської газети" Олександра Гацака як такого, що становить загрозу національній безпеці.

Про це повідомляє інформаційне агентство ВТА.

У прес-релізі SANS йдеться, що застосовано "примусові адміністративні заходи щодо Гацака, включаючи анулювання права на проживання, видворення і заборону на в'їзд і проживання на території країн-членів ЄС". Причиною цих заходів стала "діяльність, що становить загрозу національній безпеці Болгарії".

Гацак покинув Болгарію в середу, повідомляє відомство. Його викликали 29 вересня для вручення наказу про видворення: спочатку в Міграційне управління МВС, а потім в SANS. Але він туди не з'явився і сховався на території посольства рф в Софії.

У своєму прес-релізі SANS також заявила, що "здійснює свою діяльність строго згідно з законодавством Республіки Болгарія та Європейського Союзу, а також загальноєвропейськими демократичними принципами і цінностями".

Також додають, що дії SANS спрямовані "на захист національної безпеки, а не на обмеження свободи слова і вираження поглядів". У відомстві додали, що у цій справі звернулися за допомогою до Міністерства закордонних справ.

Нагадаємо, СБУ провела обшуки в Ужгородській міськраді через відпочинок депутатів за кордоном під виглядом "відряджень"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Посол росії у Великій Британії назвав звинувачення у військових злочинах "вигадками" Посол росії у Великій Британії назвав звинувачення у військових злочинах "вигадками"
"Сфальсифіковані" докази військових злочинів російських військових начебто потрібні, аби зірвати переговори.
Loading...
Load next