Сейм Латвії підтримав переговори про вступ до ЄС України і Молдови

Сейм Латвії підтримав переговори про вступ до ЄС України і Молдови

Сейм Латвії підтримав початок переговорів про вступ до Європейського Союзу із Україною та Молдовою та підтвердив свою готовність надати обом країнам необхідну підтримку у реалізації реформ на шляху до повноправного членства в ЄС.

Про це повідомляє латвійський мовник LSM

Зазначається, що парламентарії підтримали рішення одноголосно.

Беручи до уваги звіт Європейської комісії про політику розширення ЄС від 8 листопада 2023 року та рекомендації ЄК щодо початку переговорів щодо вступу України та Молдови, Латвія підтримує початок переговорів щодо вступу до ЄС з Україною та Молдовою, - йдеться у повідомленні.

У рішенні також йдеться, що Латвія закликає всі інші держави-члени Ради ЄС та Європейської ради підтримати рекомендації ЄК та схвалити початок переговорів щодо вступу до ЄС з Україною та Молдовою до кінця 2023 року.

Водночас Латвія закликає Україну та Молдову продовжити реалізацію необхідних реформ, які сприятимуть відповідності цих країн спільним цінностям ЄС, їх тіснішій інтеграції до ЄС та сприятимуть більшій стабільності, безпеці та процвітанню в регіоні.

Також Сейм своїм рішенням підтвердив, що Латвія готова надати необхідну підтримку Україні та Молдові щодо реалізації реформ на шляху до повноправного членства цих країн у ЄС.

Нагадаємо, Зеленський провів розмову з новим президентом Аргентини

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО Україна наполягатиме на виконанні обіцянки щодо отримання ПДЧ під час саміту НАТО
Україна розраховує на підтвердження в заяві саміту НАТО, який відбудеться 14 червня, щодо обіцянки стосовно майбутнього членства України в Північноатлантичному Альянсі, що прокладе нашій країні шлях до отримання ПДЧ в НАТО.
Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом Очільники МЗС України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель з офіційним візитом
Глави Міністерств закордонних справ України, Грузії та Молдови відвідають Брюссель зі спільним офіційним візитом 24 червня.
Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС Латвія юридично зобов'язалася підтримати вступ України в ЄС
Президенти Володимир Зеленський та Егілс Левітс підписали декларацію щодо європейської перспективи України.
Loading...
Load next