ЄС має спочатку підписати "угоду про стратегічне партнерство" з Україною замість переговорів про вступ ‒ Орбан

ЄС має спочатку підписати "угоду про стратегічне партнерство" з Україною замість переговорів про вступ ‒ Орбан

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Європейський Союз повинен спочатку підписати «угоду про стратегічне партнерство» з Україною, а не починати з нею переговори про членство в ЄС.

Про це повідомляє Reuters.

Якщо ми не знаємо, які це матиме наслідки, тоді ми не маємо починати переговори... Тож я буду  представляти точку зору, що ЄС повинен спочатку підписати «угоду про стратегічне партнерство» з Україною. Ця угода може тривати до 5-10 років – сказав Орбан в інтерв’ю угорському державному агентству.

Він додав, що згодом можна буде поставити питання про членство України в ЄС.

Дамо час, щоб ми попрацювали разом, і коли ми побачимо, що ми можемо працювати разом, тоді давайте порушимо питання про членство, - додав глава уряду Угорщини.

Орбан також повторив свій заклик до припинення вогню в Україні та сказав, що якщо ЄС хоче надати Україні більше грошей, то блок має створити окремий фінансовий фонд поза бюджетом ЄС на основі міжурядової угоди.

Кожен має вкладати гроші, які хоче, і ми повинні надсилати гроші в Україну з цього фонду, - сказав він.

Такоє він додав, що "надсилання фінансування Україні для ведення війни з бюджету ЄС «перевантажує» бюджет блоку".

Нагадаємо, США ведуть перемовини із Грецією щодо купівлі снарядів для України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next