В Австрії заявили, що не готові підтримати переговори про вступ з Україною за нинішніх умов

В Австрії заявили, що не готові підтримати переговори про вступ з Україною за нинішніх умов

Федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер заявив, що у питаннях вступу України до ЄС Київ не повинен отримувати привілеїв, яких не мають Боснія та Герцеговина.

Про це йдеться у повідомленні пресслужби австрійського парламенту.

Канцлер заявив, що Австрія "не погодиться на переговори щодо вступу з Україною в нинішніх умовах". За його словами, "не має бути жодних преференцій щодо України порівняно з Боснією та Герцеговиною, яка зараз також веде переговори про вступ".

Нехаммер вважає, що Україні та Молдові має бути запропоновано перспективу вступу до ЄС "на знак солідарності", але він виступив проти прискореної процедури. Загалом Австрія дотримується політики ЄС, коли йдеться про солідарність з Україною, але не порушуючи нейтралітету, пояснив канцлер.

Зазначимо, що щось подібне в Австрії говорили у вересні. Так, виконувачка обов’язків посла, радниця-посланниця посольства Австрії в Україні Анна-Марія Штайнер заявила, що країна проти того, щоб Україна вступала до Європейського Союзу за прискореною процедурою, поки не приєдналися Західні Балкани.

Нагадаємо, Злам федеральної податкової служби рф : деталі чергової кіберспецоперації ГУР

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Нетверезий слуга народу": у Верховній Раді розгорівся алкогольний сканадал
У Верховній Раді розгорівся "алкогольний скандал" між Петром Петром Порошенком та одним із депутатів "Слуги народу" - Сергієм Швецем.
Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба Настав час скласти Україні дорожню карту для вступу до ЄС і НАТО: Кулеба
Україні потрібна чітка європейська та євроатлантична перспектива, заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на форумі Re: Open Zakarpattia.
"Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео) "Шлях до ЄС - він для нас не потрібен зовсім", - Гордон (відео)
Журналіст запевняє, що Європейський Союз приречений на розпад. Він також прогнозує, що цьому завадить США.
Loading...
Load next