За Трампа з Білого дому зникли секретні документи про втручання Росії у вибори - CNN

За Трампа з Білого дому зникли секретні документи про втручання Росії у вибори - CNN

У останні дні президентської каденції Дональда Трампа дивним чином зникла папка з цілком таємною інформацією високого ступеню допуску, яка містила розвідувальні дані про втручання Росії у вибори в США в 2016 році на користь Трампа.

Про це повідомляє CNN.

Зникнення важливих секретних документів викликало чималі занепокоєння в розвідці.

За словами джерел, папка вміщувала необроблені розвіддані, зібрані США та союзниками по НАТО щодо росіян і російських агентів, включно з джерелами та методами, що стало підґрунтям для оцінок уряду США про те, що президент Росії Володимир Путін намагався допомогти Трампу перемогти на виборах 2016 року, - зазначається у публікації.

Розвіддані були настільки засекреченими, що законодавці та персонал Конгресу з відповідним допуском могли переглянути матеріали лише у штаб-квартирі ЦРУ в Ленглі. А сама папка, яка мала товщину 10 дюймів або близько 25 см, зберігалася у замкненому сейфі.

Востаннє папку бачили в Білому домі наприкінці президентської каденції Трампа. Колишній президент наказав доправити документи туди, щоби він міг розсекретити частину з них, у вигідний для нього спосіб. Для цього було зроблено кілька копій відредагованих документів, щоби їх можна було поширити серед республіканців у Конгресі та правих ЗМІ. Однак потім копії були вилучені, а саму папку так і не знайшли, навіть під час обшуку в резиденції Трампа в Мар-а-Лаго.

Робота над документами проводилася під наглядом керівника апарату Білого дому Марка Медоуза, однак той категорично заперечив свою причетність до її зникнення.

Нагадаємо, У Нідерландах розпочався судовий процес щодо повної легалізації марихуани

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next