Президент Сальвадору оголосив про своє переобрання

Президент Сальвадору оголосив про своє переобрання

Президент Сальвадору Наїб Букеле проголосив себе абсолютним переможцем виборів глави держави.

Про це повідомляє MercoPress.

Зазначається, що Букеле оголосив себе переможцем, здобувши понад 85% голосів, до оприлюднення офіційних результатів недільних виборів.

За нашими даними, ми виграли президентські вибори, здобувши понад 85% голосів та, щонайменше, 58 з 60 депутатів Асамблеї, – наголосив Букеле.

42-річний Букеле став першим головою держави, який балотувався на переобрання у Сальвадорі після закінчення громадянської війни у 1992 році, незважаючи на конституційну заборону на переобрання президента на наступні терміни.

Завдяки попереднім результатам голосування чинний лідер держави залишає за собою парламентську більшість, яку він здобув два роки тому та через яку 27 березня 2022 року оголосив надзвичайний режим в країні. У рамках цього він почав боротися з бандитським насильством, що призвело до арешту близько 76 000 осіб.

Якщо Букеле буде офіційно підтверджено переможцем, він стане першим президентом, переобраним за останні 32 роки у Сальвадорі, завдяки поправці до конституції, прийнятій Конституційною колегією Верховного суду.

Нагадаємо, «Запоріжсталь» збільшила виробництво сталі

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року У Конгресі США запропонували не визнавати Путіна президентом після 2024 року
Конгресмени Стів Коен і Джо Вілсон внесли відповідну резолюцію в Палату представників Конгресу США.
Резнікова призначили новим міністром оборони Резнікова призначили новим міністром оборони
Народні депутати призначили колишнього віцепрем'єра Олексія Резнікова міністром оборони України.
Loading...
Load next