Європарламент підтримав створення Українського фонду

Європарламент підтримав створення Українського фонду

Європейський парламент підтримав доповідь депутатів Міхаеля Галера та Гардіазабал Рубіал про створення Українського фонду у 50 мільярдів євро в бюджеті Євросоюзу на наступні чотири роки для допомоги Україні, а також ухвалив пропозиції Ради ЄС з цього приводу.

Про це повідомляють на сайті Європарламенту.

 «За» таке рішення проголосували 536 депутатів, «проти» - 40, ще 39 депутатів утрималися.

Відомо, що створення Українського фонду має на меті допомогти Україні подолати соціальні, економічні та екологічні наслідки російської агресивної війни проти України, сприяти відбудові, відновленню та модернізації України, впровадженню необхідних реформ на її шляху до членства в Європейському Союзі.

Головне завдання фонду має включати: допомогу у підтриманні макрофінансової стабільності країни та полегшення зовнішніх і внутрішніх фінансових складнощів України; відбудову та модернізацію інфраструктури, що була пошкоджена війною, зокрема, енергетичну інфраструктуру, систему водопостачання, внутрішні та транскордонні транспортні мережі, включаючи залізницю, дороги, мости, пункти перетину кордону, - зазначають у документі.

Нагадаємо, У Британії обікрали вантажівку зі спорядженням для українських військових

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні Макрон заявив, що Захід ніколи не допустить нових військових операцій в Україні
Сполучені Штати Америки та країни Європейського Союзу повинні дати зрозуміти Росії, що вони ніколи більше не допустять ще однієї військової операції на території України.
Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО Євродепутати вимагають надати Україні план дій щодо членства в НАТО
"Європейська народна партія" вимагає термінового зібрання в Європарламенті для обговорення ескалації російської агресії на кордоні з Україною.
Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну Рада ЄС збереться через російську агресію: запросили Україну
У понеділок, 19 квітня, Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба візьме участь в онлайн-засіданні Ради ЄС у закордонних справах.
Loading...
Load next