Президент Литви підтримав відправлення західних військ до України

Президент Литви підтримав відправлення західних військ до України

Західним країнам потрібно обговорити ідею відправки військових до України та припинити проводити "червоні лінії" у питанні допомоги Києву.

Про це повідомив президент Литви Гітанас Науседа, передає LRT.

Я привітав ідею направлення місій на територію України та досі вважаю, що нам слід обговорити цю ідею. Звичайно, найкраще було б, якби ми усі одноголосно погодилися з необхідністю цього і дуже добре оцінили ту розвідувальну та іншу інформацію, яку ми маємо у своєму розпорядженні, - заявив Науседа.

Він також підкреслив, що страх перед можливою реакцією Кремля не має бути визначальним чинником у прийнятті рішень європейцями. Також Науседа наголосив, що якщо спиратися на реакцію російського лідера Володимира Путіна, то країни Заходу ніколи не ухвалять рішення.

Якщо ми почнемо говорити, що ні, Володимиру Путіну не сподобається те чи інше, ми ніколи не приймемо рішення. І саме тому я вчора сказав і президенту і ЗМІ, що ми маємо припинити малювати для себе червоні лінії, – зазначив президент Литви.

Також він додав, що Проводячи червоні лінії, ми лише допомагаємо Путіну, який починає думати, що ми передбачувані, що він може контролювати нас та маніпулювати нами.

Нагадаємо, Поляки пропускають по 5 вантажівок на годину через ПП "Дорогуськ" і "Зосін"

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами Литва планує забезпечити Україну летальною зброєю та військовими інструкторами
Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив про плани країни щодо надання Україні військової підтримки.
Агресивні кроки РФ можуть прискорити процес членства України в НАТО, — спікерка Сейму Литви Агресивні кроки РФ можуть прискорити процес членства України в НАТО, — спікерка Сейму Литви
Про це заявила спікерка Сейму Литви Вікторія Чміліте-Нільсен в інтерв'ю "ТСН".
"Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму "Явно має намір атакувати": Росія збирає десантників на масштабні навчання в окупованому Криму
У російському міноборони уточнили, що учасники навчань виконають вогневі завдання і вразять мішені на різних дальностях.
Loading...
Load next