В уряді Молдови заявили, що рф у Придністров'ї незаконно друкує бюлетені для «виборів» Путіна

В уряді Молдови заявили, що рф у Придністров'ї незаконно друкує бюлетені для «виборів» Путіна

В уряді Молдови заявили, що РФ порушує закони, друкуючи виборчі бюлетені у Придністров'ї напередодні "виборів" президента Росії.

Про це сказав молдовський віцепрем’єр Олег Серебрян, повідомляє Euractiv.

За його словами, кордони Молдови контролюються, і немає способу легально ввезти або вивезти бюлетені.

Ці бюлетені, швидше за все, були надруковані прямо там (у Придністров'ї), щоб не перевозити їх через прикордонний перехід, – заявив Серебрян.

Уряд Молдови заявив, що такий крок порушує угоду про дозвіл голосування лише на одній виборчій дільниці в російському посольстві у Кишиневі.

Серебрян, який відповідає за "реінтеграцію" регіону, сказав, що друк бюлетенів у Придністров'ї має на меті показати Молдові, що регіон не поважає національних законів.

Під час останніх парламентських виборів у РФ у 2021 році російські чиновники відкрили 24 виборчі дільниці в Придністров’ї без дозволу влади країни.

Нагадаємо, Напад росії на Україну: Протягом доби зафіксовано 70 бойових зіткнень

Андрій Самойленко - pravdatutnews.com

Читайте також
Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ Україна протестує проти залучення населення окупованих територій до виборів у РФ
У МЗС наголосили, що такі дії РФ є грубим порушенням норм та принципів міжнародного права, Конституції та чинного законодавства України.
Зеленський невдало привітав президентку Молдови з перемогою на виборах (фото) Зеленський невдало привітав президентку Молдови з перемогою на виборах (фото)
Президент України Володимир Зеленський привітав Майю Санду із перемогою її партії на парламентських виборах.
Помста за організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми РФ: РНБО обіцяє санкції Помста за організацію в ОРДЛО виборів до Держдуми РФ: РНБО обіцяє санкції
Рада національної безпеки і оборони вирішила ввести санкції проти всіх організаторів виборів до Державної Думи Російської Федерації на українських окупованих територіях.
Loading...
Load next