Японія передала Україні $118 млн

Японія передала Україні $118 млн

Держбюджет України отримав $118 млн безповоротно від уряду Японії. Кошти було надано у межах проєктів Світового банку: “Зміцнення системи охорони здоров’я та збереження життя” (HEAL Ukraine) та “Ремонт житла для відновлення прав і можливостей людей” (HOPE).

Про це повідомляє Міністерство фінансів України

Ці кошти спрямовані на розширення спектра медичних послуг та підвищення доступності до них, а також на відновлення житлової інфраструктури України, зокрема, для подолання наслідків збройної агресії Росії.

Зазначено, що $70 млн з цієї суми, що надійшла в межах проєкту HEAL Ukraine, призначені для підтримки державного бюджету, зокрема, для відшкодування витрат на медичні гарантії.

Решта $48,2 млн, які виділено у рамках проєкту HOPE, піде на компенсаційні виплати власникам житла для проведення дрібних та середніх ремонтів у багатоквартирних та приватних будинках.

Нагадаємо, У Молдові стартують військові навчання спільно з США та Румунією

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
Третій літак військової допомоги від США вже в Україні Третій літак військової допомоги від США вже в Україні
До аеропорту «Бориспіль» прибув літак з третьою партією військової допомоги від США в рамках безпекового пакету.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Loading...
Load next