Підтримала агресію рф: у Латвії оголосили в розшук ексдепутатку Сейму

Підтримала агресію рф: у Латвії оголосили в розшук ексдепутатку Сейму

В Латвії прокуратура висунула обвинувачення колишній депутатці Сейму Глорії Гревцовій у виправданні воєнних злочинів РФ і оголосила її в розшук.

Про це повідомляє Delfi.

У латвійській прокуратурі зазначили, що Гревцова не відреагувала на надіслані повістки, примусово привести її до прокуратури не вдалося, оскільки її не знайшли за місцем проживання, тож цього тижня ексдепутатку оголосили в розшук.

Гревцовій висунуто обвинувачення за двома статтями Кримінального закону – за виправдання воєнних злочинів і розпалювання національної ворожнечі. За такі злочини може бути призначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років, пробаційного нагляду, громадських робіт або штрафу.

Розслідування вела Служба державної безпеки (СДБ) до передання справи в прокуратуру.

СДБ почала кримінальний процес проти Гревцової у зв'язку з відеозверненням тодішньої депутатки, опублікованого в соцмережі TikTok. У ролику Гревцова засумнівалася в достовірності інформації, яка розміщена в Музеї окупації Латвії, і словах гіда.

Під час розслідування служба також виявила інші відеозвернення Гревцової, які містять ознаки кримінальних злочинів. В опублікованих Гревцовою відеороликах СДБ констатувала виправдання воєнних злочинів Росії в Україні.

Нагадаємо, Білорусь відправила партію пропагандистських книжок окупантам на Херсонщину - ЦНС

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
"Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини "Для зниження напруженості між Росією та Україною": Ердоган запросив Путіна та Зеленського до Туреччини
Речник Ердогана повідомив, що президент Туреччини найближчими тижнями відвідає Україну для переговорів із Зеленським.
Loading...
Load next