У Молдові затвердили декларацію щодо засудження політики геноциду РФ проти України

У Молдові затвердили декларацію щодо засудження політики геноциду РФ проти України

Парламент Молдови схвалив декларацію, яка засуджує російську політику геноциду проти України, зокрема - депортацію українських дітей на окуповані РФ території.

Про це повідомляє NewsMaker.

Документ засуджує агресивну війну Росії проти України, яка призвела до численних жертв серед цивільного населення, переміщення мільйонів осіб та біженців. У декларації також зазначається, що сотні дітей було вбито та тисячі поранено, ‒ йдеться в матеріалі.

Водночас майже дві третини українських дітей вимушені були стати внутрішніми переселенцями, а близько 2 млн - виїхати за кордоном разом зі своїми матерями.

За словами однієї з авторів декларації Дойни Герман, Молдова приєднується до держав, які вже ухвалили такі документи, серед них: Чехія, Словаччина, Естонія, Литва, Латвія, Польща, Франція, Ісландія, США, Канада, а також Парламентська асамблея Ради Європи і Європарламент.

Нагадаємо, Президент Естонії підписав закон, який дозволить використовувати заморожені активи РФ для допомоги Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ Україна вишле російського дипломата – дзеркальна відповідь на дії РФ
МЗС РФ висилає з Росії консула України Сергія Дірезу. Він брав активну участь у захисті громадян України, відвідував суди і СІЗО, де незаконно тримають українських політв'язнів.
Loading...
Load next