Суд ЄС покарав Угорщину за ігнорування міграційної політики

Суд ЄС покарав Угорщину за ігнорування міграційної політики

Верховний суд ЄС зобов’язав Угорщину сплатити разовий штраф обсягом 200 млн євро та пеню у розмірі 1 млн євро за кожен день зволікання у зв’язку з невиконанням рішення Суд щодо притулку та видворення осіб, які нелегально перебувають у країні.

Про це повідомляє Reuters.

Верховний суд ЄС заявив, що Угорщина повинна буде заплатити 200 мільйонів євро (216 мільйонів доларів) штрафу за невнесення змін у власну політику поводження з мігрантами та шукачами притулку на державному кордоні, - йдеться у повідомленні.

Будапешт, який раніше відмовився виконувати рішення суду 2020 року, також буде змушений сплатити щоденну пеню у розмірі одного мільйона євро (1,08 мільйона доларів), доки угорський уряд повністю не запровадить відповідні заходи.

У своєму вердикті суд зазначив, що Угорщина не вжила заходів, "щоб виконати рішення 2020 року щодо права заявників на міжнародний захист залишатися в Угорщині до остаточного рішення щодо їхньої апеляції на відмову в їхній заяві та видворення громадян третіх країн, які незаконно перебувають у державі".

Представник уряду Угорщини не відразу відповів на запит щодо коментарів стосовно рішення суду.

Відповідно до чинного законодавства, люди можуть подавати прохання про надання притулку лише за межами кордонів Угорщини, в її посольствах у сусідніх Сербії чи Україні. Тих, хто намагається перетнути кордон, регулярно видворяють з країни.

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який часто конфліктував з Брюсселем з питань, починаючи від незалежності судової системи та закінчуючи надсиланням зброї в Україну, у 2021 році публічно пообіцяв "збереження існуючого режиму (щодо шукачів притулку), навіть якщо Європейський суд накаже нам його змінити".

Європейська комісія подала другу заяву до суду на початку 2022 року, заявивши, що Угорщина не вжила усіх необхідних заходів для виконання відповідного рішення від 2020 року.

Єврокомісія підготувала так званий міграційний пакт, що передбачає систему "обов’язкової солідарності". Вона полягає в тому, що країни або приймають іммігрантів, або мають заплатити близько 20 тис. євро за кожну особу, яку не впускатимуть до своєї країни. Проти міграційного акту, крім Польщі, виступає також Угорщина.

Нагадаємо, Канада передає Україні перші 4 бронемашини з партії у 50 машин

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next