В Італії після бійки у парламенті відсторонили від засідань 11 депутатів

В Італії після бійки у парламенті відсторонили від засідань 11 депутатів

Офіс спікера нижньої палати парламенту Італії відсторонив від засідань одинадцять депутатів у зв’язку з бійкою в залі законодавчого органу країни.

Про це повідомляє ANSA.

Зазначається, що у середу в італійському парламенті розглядався суперечливий урядовий законопроєкт про «диференційовану автономію», який дозволить регіонам вимагати більше повноважень для збору й витрат податкових надходжень у їхніх регіонах.

На думку критиків, документ погіршить розрив між північними та південними регіонами Італії.

Під час обговорень цього документу депутат від партії «Рух п'яти зірок» (M5S) Леонардо Донно спробував вручити італійський прапор міністру з питань регіональних справ і автономії Роберто Кальдеролі, що спонукало низку депутатів від правлячої коаліції підбігти до міністра й захистити його.

На кадрах із зали засідань можна побачити чоловіка-депутата, який намагається завдати ударів. Сам Донно опинився на підлозі, і його довелося вивозити з зали в інвалідному візку.

Пізніше Донно після медичного обстеження заявив, що з ним «все гаразд», звинувативши члена парламенту Ігоря Ієззі в тому, що він вдарив його в обличчя.

Зрештою 11 депутатів відсторонили від 2 до 15 засідань парламенту.

Найдовшу дискваліфікацію отримав Ієззі (15 засідань), а Донно був відсторонений на чотири. Ще трьох депутатів партії «Брати Італії», депутата від партії «Ліга» та депутата від Демократичної партії відсторонили на 7 засідань.

Нагадаємо, 31 із 32 країн - членів НАТО хоче перемогти росіян ‒ Орбан

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Депутати збирають підписи для звільнення Степанова
У Верховній Раді депутати почали збирати підписи для звільнення міністра охорони здоров'я - Максима Степанова. Вже зібрали 90 підписів з необхідних 150.
Loading...
Load next