Норвегія виділить $103 мільйонів на відновлення енергетики України

Норвегія виділить $103 мільйонів на відновлення енергетики України

Прем’єр Норвегії Йонас Гар Стьоре оголосив, що Осло надасть Україні 1,1 мільярда крон (103 мільйони доларів), щоб допомогти відновити енергетичну інфраструктуру та забезпечити постачання електроенергії до наступної зими.

Про це він повідомив у своєму виступі на другому дні Глобального саміту миру у Швейцарії, передає AFP.

Осло веде тісний діалог з Києвом про, як Україна може найбільш ефективно використати ці кошти.

Самі українці мають найкраще уявлення про те, що потрібно, – зауважив він.

За новими оцінками, понад 50 відсотків енергетичних потужностей України було зруйновано.

Росія здійснює масовані, систематичні атаки, щоб паралізувати енергосистему, але українці працюють вдень і вночі, щоб підтримувати життєво важливі поставки електроенергії для населення, – додав Стьоре.

Він заявив, що вже ухвалив рішення про виділення 120 мільйонів крон на ремонтні роботи в Харківській області, яка останнім часом особливо сильно постраждала від російських атак. Стьоре уточнив, що сонячні панелі будуть встановлені у семи пологових будинках та операційних у Харківській області.

Нагадаємо, На саміті у Швейцарії не розглядалися альтернативні Формулі миру плани - Кулеба

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу США виділять Україні 150 мільйонів доларів на військову допомогу
Конгрес Сполучених Штатів Америки ухвалив надання додаткових 150 мільйонів доларів допомоги Україні. Зокрема кошти направлять на покращення ситуації у сфері військової безпеки.
Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео) Україна отримала партію військової допомоги зі США (відео)
Міністерство оборони України повідомило про отримання військової допомоги від уряду Сполучених Штатів для українських збройних сил. Військова допомога включає боєприпаси, протитанкове і високоточне озброєння.
Loading...
Load next