Україна та Велика Британія підписали кредитну угоду

Україна та Велика Британія підписали кредитну угоду

Міністри оборони України Рустем Умєров та Великої Британії Джон Гілі підписали Угоду між урядами щодо офіційної кредитної підтримки в розвитку оборонних спроможностей України.

Про це повідомив Офіс президента.

Як зазначається, цей документ дасть змогу започаткувати українсько-британські проєкти в оборонній сфері. Ідеться, зокрема, про постачання й налагодження ремонту та часткового виробництва систем протиповітряної оборони, бронетехніки, боєприпасів.

Угода передбачає, що британські постачальники зможуть укласти кредитні договори та контракти з Україною на 2 мільярди фунтів стерлінгів. Ця сума неостаточна й може бути збільшена в майбутньому.

Завдяки цьому до 2026 року, зокрема, вдасться :

  • забезпечити Сили оборони системами протиповітряної оборони та засобами радіолокації та ураження;
  • отримати технології та освоїти часткове виробництво стволів, запасних частин і компонентів до артилерійських установок, бронетехніки західного зразка.

Через необхідність швидкого розвитку спроможностей і високу вартість оборонних проєктів Україна не може їх зараз профінансувати зі свого державного бюджету. Термін погашення кредиту — 15 років.

Нагадаємо, З ТОТ України вдалося повернути ще 12 українських дітей

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times Британія подумує розгорнути додаткові війська у сусідніх з Україною країнах - The Times
17 січня Велика Британія заявила про постачання Україні нового пакету систем безпеки, щоб допомогти підвищити її оборонні можливості перед загрозою поведінки з боку Росії.
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України, – BBC
Велика Британія почала відкликати своїх дипломатів з України. Раніше дозвіл на добровільний виїзд своїх дипломатів дали США.
"В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві "В нас тепліше": Єрмак заявив, що радники трьох лідерів "Нормандської четвірки" зустрінуться в Києві
За словами Єрмака, цього тижня він вже розмовляв з нормандськими радниками напередодні їхнього візиту до Москви.
Loading...
Load next