Ізраїль попередив Францію про можливі напади на ізраїльських спортсменів на Олімпіаді

Ізраїль попередив Францію про можливі напади на ізраїльських спортсменів на Олімпіаді

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац попередив свого французького колегу Стефана Сежурне про потенційну змову за підтримки Ірану, спрямовану проти ізраїльських спортсменів і туристів під час Олімпійських ігор у Парижі.

Про це йдеться у листі Каца до Сежурне, передає Reuters.

Наразі ми маємо оцінки щодо потенційної загрози з боку іранських терористів та інших терористичних організацій, які мають на меті здійснити напади на членів ізраїльської делегації та ізраїльських туристів під час Олімпіади, – йдеться у листі.

Кац не вказав жодних конкретних розвідувальних даних або загроз, спрямованих проти Олімпіади у французькій столиці. Місія Ірану в ООН у відповідь на обвинувачення Ізраїлю повідомила Reuters, що терористичним атакам немає місця у принципах груп опору, а також додала, що «брехня та обман не можуть змінити ролі позивача й обвинуваченого».

У Міністерстві закордонних справ Франції коментувати лист Каца відмовилися.

Під час церемонії відкриття Ігор у п’ятницю в центрі Парижа Франція проведе одну із наймасштабніших операцій безпеки у мирний час. Охорону понад 6000 спортсменів забезпечуватимуть 45 000 поліцейських та 10 000 військових.

Два поінформовані джерела повідомили, що ізраїльська делегація, ймовірно, буде на річковому судні з італійськими та ямайськими спортсменами.

За словами чиновників, ізраїльських спортсменів супроводжуватимуть елітні тактичні підрозділи, які забезпечуватимуть цілодобову охорону протягом усієї Олімпіади. У гарантуванні безпеки візьме участь також ізраїльська служба внутрішньої безпеки «Шин-Бет».

Кац подякував Франції за безпрецедентні заходи безпеки під час проведення Олімпійських ігор.

Нагадаємо, РФ за два роки так і не допустила ООН на місце теракту в Оленівці

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next