Данія підготувала черговий пакет допомоги Україні на $115 мільйонів

Данія підготувала черговий пакет допомоги Україні на $115 мільйонів

Уряд Данії у понеділок заявив, що підготував для України новий пакет допомоги вартістю 783 мільйони датських крон (115 мільйонів доларів США) для задоволення військових потреб Києва як у короткостроковій, так і в довгостроковій перспективах.

Про це повідомляє Global Defense & Aerospace Post.

Путін продовжує жорстокі та криваві напади на українців. Вкрай важливо, щоб Данія продовжувала підтримувати Україну, щоб вони могли захистити себе. Цей двадцятий пакет військової підтримки був складений на основі побажань і потреб України, та повинен підтримувати Україну як у короткостроковій перспективі, так і в найближчі роки, – заявив міністр оборони Данії Троелс Лунд Поульсен.

Зазначається, що цей пакет допомоги має загальну вартість приблизно 783 мільйони датських крон (115 мільйонів доларів США). Центральне місце в пакеті займають фінансові внески, зокрема для оборонної промисловості, які збільшено на 300 мільйонів датських крон (44 мільйони доларів США) у 2024 році.

Додатково 112 мільйонів датських крон (16 мільйонів доларів США) також виділено у 2024 році на фінансування закупівель через українські оборонні підприємства.

Данія є і залишиться серед найбільших прихильників України. Ми постійно показували, що там, де є бажання, є і шлях, і Данія встановила міжнародний стандарт підтримки України. Сьогодні ми робимо ще один крок із двадцятою військовим пакетом допомоги, який забезпечить Україну вкрай необхідним військовим обладнанням, яке матиме значення проти агресивної війни Росії, – заявив міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен.

З оперативних міркувань та міркувань безпеки не розголошується детальна інформація про повний вміст цього пакету допомоги.

Нагадаємо, ППО, дрони і боєприпаси: Німеччина передала Україні новий пакет допомоги

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву 5 тисяч військових касок: дружина посла України в Німеччині назвала секонд-хендом німецьку допомогу Києву
Тим часом, в Україну прибула третя партія військової допомоги США.
600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією 600 бійців спеціального призначення готові направити британці на кордон України з Росією
Британська оперативна група SAS і Paras збирається мобілізувати в Україну військових, оскільки МІ-6 попереджає прем'єр-міністра, що президент Путін може бути загрозою для України та Заходу.
Loading...
Load next