Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Україна та рф мали укласти угоду про припинення ударів по енергетиці ‒ Le Monde

Україна та росія начебто вели секретні перемовини, які мали завершитися укладенням угоди про взаємне припинення ударів по енергетичній інфраструктурі. Однак операція української армії в Курській області рф перервала ці перемовини.

Про це повідомляє французьке видання Le Monde із посиланням на власні джерела.

Як зазначають журналісти, ця угода мала б означати «часткове припинення вогню, яке дасть відстрочку для обох країн». Ідея такої угоди начебто виникла після першого Саміту миру у Швейцарії. Тоді Катар нібито запропонував провести переговори з питань енергетики, де росія та Україна могли б досягти «конкретних, відчутних результатів».

Переговори повинні були відбутися в кінці серпня у столиці Катару Досі, однак через операцію України в Курській області вони відклалися. Як цитує Le Monde американське видання Washington Post, де також писали про планування цієї угоди, росія «не скасувала переговори, вони сказали: “Дайте нам час”».

Речниця Міністерства закордонних справ рф марія захарова спростовувала існування переговорів з Україною. За її словами, ніяких прямих або непрямих переговорів про безпеку цивільних об'єктів критичної інфраструктури росія не веде.

Нагадаємо, Україна вперше застосувала ракету-дрон «Паляниця» — Зеленський

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією "Ми за мир у регіоні": Ердоган офіційно заявив, що Туреччина готова стати посередником між Україною та Росією
За словами турецького лідера, для цього Анкара налагодила контакти і з українською стороною, і з президентом РФ Володимиром Путіним.
Ядерну зброю в Східній Європі - НАТО Ядерну зброю в Східній Європі - НАТО
НАТО назвало умову розміщення ядерної зброї в Східній Європі.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
Loading...
Load next