"Не найкращим чином спілкувався з Сікорським": Зеленський здивував польську делегацію

"Не найкращим чином спілкувався з Сікорським": Зеленський здивував польську делегацію

Президент України Володимир Зеленський здивував польську делегацію, коли «не найкращим чином» спілкувався з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським 13 вересня. 

Про це повідомляє видання Onet, передає Wprost.

Атмосфера під час перемовин була близькою до сварки.

Президент України від самого початку розмови з Сікорським задав їй «не надто ідеальний тон». Так, він нібито звинуватив Польщу в тому, що та не підтримує Україну в переговорах про вступ до ЄС. У відповідь на це Сікорський сказав, що Україна вже десять років намагається вступити до ЄС, а терміни вступу, які пропонує Офіс українського президента, мовляв, є нереальними.

Зеленський також заявив главі польського МЗС, що Варшава повинна надати Києву більше військової техніки, зокрема літаки МіГ-29, і збивати російські безпілотники та ракети над Україною. Сікорський сказав, що Польща не може збивати над Україною повітряні цілі без дозволу НАТО на це, а літаки Варшава згодна передати, але тоді, коли отримає союзницькі літаки натомість.

Ані ці аргументи, ані велика підтримка Польщі від початку повномасштабного вторгнення не повпливали на Зеленського. Крім того, Зеленський нібито заявив, що Польща не має повертатися до питання ексгумації жертв Волинської трагедії, адже це, мовляв, лише внутрішня політика, ‒ зазначають у польських виданнях.

Через це атмосфера між українським президентом і главою польського МЗС «була вкрай напруженою» і що «можна було навіть говорити про сварку». Польська сторона була «щонайменше здивована» стилем, у якому Зеленський поводився з Сікорським.

Українська сторона у повідомленні порталу Onet начебто намагалася перекласти провину за атмосферу на зустрічі на Сікорського.

Нагадаємо, Залужний був проти наступу на Курську область ‒ Politico

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
"Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня "Має бути швидкість та свобода дій": Варшава передасть Києву першу партію оборонної зброї наступного тижня
Раніше Польща повідомила, що готова передати Україні боєприпаси, переносні зенітно-ракетні комплекси Grom та різні типи безпілотників.
Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців" Михайло Подоляк відреагував на опублікування Яніною Соколовою документів про "вагнерівців"
Офісу президента не сподобалося, які документи оприлюднила Соколова.
Loading...
Load next