Захід отримав докази, що Китай постачав РФ зброю для війни в Україні

Захід отримав докази, що Китай постачав РФ зброю для війни в Україні

На Заході вважають, що отримали докази таємного постачання зброї до Росії з Китаю – це може означати суттєву ескалацію залученості Пекіна до війни в Україні.

Про це повідомила газета The Times.

Співрозмовник The Times стверджує, що Захід має докази участі неназваної китайської компанії в поставках до Росії "низки спеціальних військових безпілотників", які застосовувались в Україні.

Джерело відмовилось розкривати назву компанії, але уточнив, що угода про постачання Росії дронів була виконана у 2023 році.

Хоча китайський уряд, можливо, не визнає цього, він намагатиметься тримати свою все більшу підтримку в таємниці, – додав посадовець.

Він підтвердив повідомлення агентства Reuters про те, що Росія розробила в Китаї програму озброєнь для розробки і виробництва ударних безпілотників дальнього радіусу дії, які використовує у війні проти України.

Представник НАТО в коментарі The Times зазначив, що нова інформація про участь Китаю у військовій підтримці Росії "викликає глибоке занепокоєння", а члени Альянсу "проводять консультації з цього питання".

Нагадаємо, Роспропаганда придумала нові фейки: Спецслужби погодили кандидатуру Буданова на пост президента України

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі Переговори Байдена і Путіна: у Зеленського розповіли, чого очікують від онлайн-зустрічі
Сенатори США закликають Байдена бути чітким і сильним у розмові з Путіним.
Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним Франція приєднується: Макрон планує провести переговори із Зеленським та Путіним
Під час телефонної розмови Байден пригрозив Путіну наслідками нападу на Україну.
Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг Кинджал Володимира Путіна спрямований у серце України, — американський колумніст Джон Голдберг
На думку автора, Зеленський слушно стверджує, що США вже мали запровадити санкції проти Росії.
Loading...
Load next