США розгорнуть протиракетний комплекс THAAD в Ізраїлі

США розгорнуть протиракетний комплекс THAAD в Ізраїлі

За вказівкою президента США Джо Байдена, міністр оборони країни Ллойд Остін погодив розгортання протиракетного комплексу THAAD в Ізраїлі.

Про це йдеться в заяві речника Пентагону Пета Райдера.

Зазначається, що це дасть змогу посилити ізраїльську протиповітряну оборону після ракетних атак Ірану 13 квітня і 1 жовтня. Керувати системою будуть американські військові.

Батарея THAAD посилить інтегровану систему ППО Ізраїлю. Ця дія підкреслює тверду відданість Сполучених Штатів захисту Ізраїлю та захисту американців в Ізраїлі від будь-яких подальших атак балістичними ракетами з боку Ірану, - сказав Райдер.

У Пентагоні назвали це частиною "ширших змін, які американські військові внесли останніми місяцями, щоб підтримати оборону Ізраїлю і захистити американців від атак Ірану і пов'язаних з Іраном воєнізованих формувань".

Зазначається, що це не перший раз, коли Сполучені Штати розгортають батарею THAAD у регіоні. Президент США Джо Байден наказав військовим розгорнути батарею THAAD на Близькому Сході торік після атак 7 жовтня для захисту американських військ та інтересів у регіоні.

Раніше Сполучені Штати розгортали батарею THAAD в Ізраїлі у 2019 році для навчання та інтегрованих навчань ППО.

Нагадаємо, Трамп має перевагу над Гарріс щодо питання війни в Україні

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Loading...
Load next