Євроінтеграційний референдум у Молдові визнали таким, що відбувся

Євроінтеграційний референдум у Молдові визнали таким, що відбувся
Конституційний референдум щодо вступу Молдови до Європейського Союзу, який відбувається у неділю, визнано чинним.

Центральна виборча комісія повідомила, що, за попередніми даними, до 18:00 у плебісциті взяли участь 42,44% виборців. Мінімальний поріг становить 33,33%.

Про це повідомляє Newsmaker.

Тим часом вибори президента також раніше вже визнали такими, що відбулися. Понад 48% молдован прийшли на вибори, тобто понад 1,4 мільйона зареєстрованих виборців.

Найактивнішими виборчими округами є Дондюшани з явкою понад 47%, за ними йдуть Кріулень, Фалешти, Тараклія – ​​з понад 45%.

Понад 15 тисяч виборців з Лівобережжя Дністра скористалися своїм правом голосу на 30 відкритих виборчих дільницях. Також на цей час проголосувало понад 198 тисяч громадян діаспори.

На конституційному референдумі виборці мають відповісти на запитання: "Чи підтримуєте ви зміну Конституції з метою вступу Молдови до Європейського Союзу?". Варіантів відповіді два – "Так" і "Ні".

Нагадаємо, Президент Сербії вперше за 2,5 роки зідзвонився з Путіним

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Молдова звинуватила росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях Молдова звинуватила росіян у створенні штучних черг на виборчих дільницях
Міністерство закордонних справ Молдови відкрило на території РФ дві виборчі дільниці для голосування на виборах президента. Однак, ймовірно, росіяни штучно створили черги.
Loading...
Load next