У Європі заявили, що Грузія не зможе стати членом ЄС, якщо уряд не змінить свій курс

У Європі заявили, що Грузія не зможе стати членом ЄС, якщо уряд не змінить свій курс
Міністри у справах Європи 13 держав ЄС оприлюднили спільну заяву стосовно Грузії: у ній йдеться, що країна не зможе стати членом блоку, якщо влада не змінить свій курс.

Німеччина, Франція, Польща, Бельгія, Данія, Естонія, Латвія, Литва, Португалія, Люксембург, Фінляндія, Швеція та Чехія у спільній заяві підкреслили, що "поділяють стурбованість" щодо Грузії й закликають Тбілісі "забезпечити вільне і справедливе проведення майбутніх виборів".

 Про це повідомляє SOVA.

Грузинський народ багато чого досяг за останні десятиліття — подання заявки Грузії на вступ до ЄС у березні 2022 року стало історичною віхою на цьому шляху… Як друзі Грузії та міністри у справах Європи наших країн, ми вважаємо за необхідне ще раз озвучити європейську позицію щодо Грузії, щоб виправити неправильне сприйняття та свідоме спотворення європейських перспектив Грузії, - зазначено в повідомленні.

Міністри нагадали, що в грудні 2023 року Грузія отримала статус кандидата на вступ до ЄС, однак євроінтеграцію призупинив російський закон про "іноагентів".

Грузія не зможе стати членом Європейського Союзу, якщо грузинський уряд не змінить свій курс. Навіть найменше пом'якшення або інше тлумачення цього чіткого рішення є або помилкою, або просто брехнею, - заявили в ЄС.

Водночас міністри додали, що прийнятий закон "Про прозорість іноземного впливу" не відповідає основним нормам та цінностям Євросоюзу.

Він підриває фундаментальні права громадян Грузії, які лежать в основі зобов'язань, взятих Грузією на шляху до членства в ЄС, - додають у заяві.

Нагадаємо,

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним Байден поговорив з європейськими лідерами перед відеоконференцією Путіним
Президент США поговорив із лідерами Німеччини, Італії, Франції і Британії .
На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео) На літак одразу після підозри ДБР: Порошенко покинув Україну (фото, відео)
17 грудня працівники ДБР поблизу Верховної Ради намагалися вручити повістку про виклик народному депутату України Петру Порошенку.
Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії Кулеба закликав Європейський Союз вжити заходів щодо попередження чергової агресії Росії
Кулеба розповів Боррелю про безпекову ситуацію на Донбасі, в Криму та вздовж українських кордонів.
Loading...
Load next