Маск регулярно спілкується з Путіним - WSJ

Маск регулярно спілкується з Путіним - WSJ
Ці розмови, які були підтверджені кількома чинними та колишніми офіційними особами США, країн Європи та РФ, стосуються особистих тем, бізнесу, а також геополітичного напруження.

Американський бізнесмен Ілон Маск з 2022 року регулярно спілкується з російським лідером Володимиром Путіним, зокрема на особисті теми.

Про це повідомляє WSJ.

Ілон Маск, найбагатша людина у світі та головний стрижень космічної діяльності США, підтримує регулярні контакти з лідером РФ Володимиром Путіним з кінця 2022 року, - йдеться у повідомленні.

Раніше Маск стверджував, що говорив з очільником Кремля лише раз.

Окрім Путіна, Маск мав розмови й з іншими високопоставленими російськими посадовцями, зокрема першим заступником керівника адміністрації російського лідера Сергієм Кирієнком.

Зазначається, що Путін, начебто, просив у американського бізнесмена не активувати його термінали супутникового зв'язку Starlink над Тайванем. У такий спосіб він хотів зробити послугу китайському лідеру Сі Цзіньпіну.

Журналісти зазначають, що Ілон Маск має доступ до певної інформації з обмеженим доступом завдяки своїм діловим контактам з військовими та розвідувальними відомствами США. Його компанія SpaceX у 2021 році отримала секретний контракт на суму 1,8 мільярда доларів та є основним постачальником ракет для Пентагону та NASA.

За даними WSJ, про контакти Маска з РФ, схоже, не знають в американському уряді. Сам же бізнесмен раніше казав, що його компанії «зробили для підриву РФ більше, ніж будь-хто інший».

Водночас один зі співрозмовників видання стверджує, що уряд дуже залежний від технологій Маска, адже його SpaceX запускає на орбіту важливі супутники національної безпеки та транспортує астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Людина, з якою спілкувалися журналісти, визнала, що представникам уряду "не подобається", що Путін та Маск можуть підтримувати контакти, однак адміністрація не висловлювала жодних претензій бізнесмену щодо можливих порушень правил безпеки з його боку.

Нагадаємо, Шольц заявив, що наразі немає потреби запрошувати Україну до НАТО

Софія Ратинська - pravdatutnews.com

Читайте також
Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео) Львівський депутат намалював портер Путіна під час роботи (відео)
Львівський депутат від ЄС Юрій Гринів у міськраді відкрив на телефоні зображення Володимира Путіна, дістав аркуш паперу та почав змальовувати його обличчя.
Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета Домашній арешт для Медведчука продовжено: слідчі наполягають на носінні електронного браслета
Адвокати Медведчука ознайомлюються з матеріалами справи. Саме це й відтерміновує вручення куму Путіна обвинувального акту та направлення його до суду.
"Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео) "Росія зацікавлена у збереженні Зеленського". Гордон у прямому ефірі розкритикував керівництво України (відео)
За оцінкою української розвідки, поблизу кордону між Росією та Україною зосереджено приблизно 92 тис. російських військовослужбовців.
Loading...
Load next