«Я виконую свою роботу»: під стіни Галицького суду прийшли працівники тактичної поліції

«Я виконую свою роботу»: під стіни Галицького суду прийшли працівники тактичної поліції
Позивачі та обвинувачені проходять  до Галицького суду, а під його стінами зібралися представники тактичної поліції та просто небайдужі львів’яни із надписами на одягу «я виконую свою роботу».

Позивачі та обвинувачені проходять  до Галицького суду, а під його стінами зібралися представники тактичної поліції та просто небайдужі львів’яни із надписами на одягу «я виконую свою роботу». Вже другий рік поспіль триває розслідування у справі смерті  молодика у салоні гральних автоматів. Шістьох патрульних, які тоді проводили там перевірку, звинувачують у перевищенні службових повноважень.

Євгеній Царенко, інспектор взводу №1 роти тактико-оперативного реагування зазначає: «Це не є акція, це не є протест, це не є мітинг, це просто люди, які люблять, поважають своїх колег  та прийшли на їх підтримку».

Інша учасниця акції підтримки обвинувачених поліцейських, Катерина додає: «Щоб не відбувалося всякого свавілля, щоб кожен виконував свою роботу, поліція свою, а суди свою, щоб ми жили в безпечній державі. Ми захищаємо права поліцейських, а завтра вони захищають наші права, нашу безпеку».

Через карантинні обмеження судове засідання відбувалося без преси та присутності сторонніх. Не впустили навіть рідних.

Родичка обвинуваченого  Марта Дорош розповідає: «Я б ніколи в житті не подумала, що мені доведеться все лишати, покидати, приплітати, щоб підтримати брата, бо я просто впевнена, що нічого поганого не було зроблено, просто виконувалися свої обов’язки і дуже шкода, що так сталося, насправді».

Батьки хлопця переконані: їхнього сина вбили, і саме перевищення повноважень копів начебто й стало причиною  раптової загибелі 22-річного молодика.

«Те, що вам говорять патрульні, які вони білі і пухнасті. «Я виконую свою роботу», в мене одне питання «як» – що помирають люди, це є виконання їхньої роботи,стидалися б одягати такі футболки», - Наталія Клим, мати загиблого.

Обвинувачені зазначають: своєї провини у тому, що сталося не бачать, адже просто виконували свою роботу.  Настраждались і самі за два роки постійних свідчень, допитів та встановлення запобіжного заходу.

«Ми відсторонені від посади, мова не йде про гроші, але все одно це дуже накладно, тому що в мене батьки, є тиск постійний, важко з тим», -  Олег Устіяновський, обвинувачений.

«Дуже неприємно, коли безпідставно звинувачують і  ображають люди в  залі суду такими висловами як вбивці, хоча по факту ми нічого поганого не зробили. Я  йшов в поліцію, щоб добросовісно виконувати свої обов’язки», - Дмитро Леськів, обвинувачений.

Нині у суді відбувалося  письмове та речове дослідження доказів у межах кримінального провадження. Та захисники обвинувачених зазначають: мають багато питань щодо їхньої законності.

Адвокат обвинувачених Василь Притула переконує: «На даний момент ми досліджуємо якщо не копії, то взагалі незрозуміло що, яке їхнє погодження прокурор пояснити не може, звідки воно взялось. Складається таке враження, що положення кпк існують не для сторони обвинувчених».

Нагадаємо, 9 лютого 2018 року у приміщенні одного із закладів гральних автоматів один із відвідувачів за версією поліції при поверхневій перевірці спробував проковтнути згорток із порошком. Далі почалася штовханина, копи намагалися витягнути з рота пакет з невідомою речовиною, вивели його на вулицю, там молодик знепритомнів і помер. Тепер шістьом полісменам загрожує до 10 років ув’язнення. У нинішньому  засіданні  знову оголосили перерву.

Авторка: Валерія Паненко

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У поліції пояснили, як штрафуватимуть українців за відсутність масок
За відсутність маски у громадських місцях правоохоронці штрафуватимуть лише після ігнорування попередження.
Loading...
Load next