Львівські активісти об’єдналися у громадський рух «ВАРТА»

Львівські активісти об’єдналися у громадський рух «ВАРТА»
Час змін: активісти різних організацій об’єдналися у спільний рух «ВАРТА», щоб вирішити нагальні проблеми з різних сфер життя львів’ян.  Сьогодні ж обрали координаційну раду, до якої увійшли ві

Час змін: активісти різних організацій об’єдналися у спільний рух «ВАРТА», щоб вирішити нагальні проблеми з різних сфер життя львів’ян.  Сьогодні ж обрали координаційну раду, до якої увійшли вісім представників, адже як, кажуть у «ВАРТІ» вони не команда одного лідера, а команда людей, які прагнуть розвитку Львова. Вже не раз працювали разом у гострі моменти для міста і країни. Громадські діячі кожен зі свого боку допомагали зокрема й медикам, щойно почалася пандемію коронавірусу, адже лікарні виявилися не підготовленими до боротьби з цією недугою.

«Наступна річ з якою ми зустрілися, це військові. Ми безпосередньо усі включилися для того, щоб постаратися людям допомогти. Тим, які поїхали на фронт, які простих, банальних речей, які б армія мала надати. Враховуючи усі ті роки, як воно все знищувалося.», - зазначив Ігор Зінкевич, координатор громадського руху «ВАРТА».

Загалом у цей новостворений громадський рух увійшли представники «Варти - 1», «Варти700», Народної самооборони, благодійного фонду «Там, де живе надія» та інші ініціативні громади міста з різних районів Львова.


«Оці всі речі у загальному і об’єднали нас, як громадських активістів, як простих людей до спільної ідеї, спільної думки. Для того щоб ті ідеї поновлення, поповнення, можливості реалізації. В тому числі пропозиції були б виконані, і зроблені хоча би в нашому місті.», - розповів Ігор Зінкевич,  координатор громадського руху «ВАРТА».

Активісти переконують: вони відкинули амбіції та об’єдналися. І сьогодні члени громадського руху «Варта» представили перші напрацьовані дії з покращення безпеки жителів Львова.


«В тому числі є безпекова подія щодо дітей і правил дорожнього руху. Велосипедисти, як ми бачимо, часто порушують правила дорожнього руху автомобілістів. Тобто ми говоримо про безпеку в місті, і ми це будемо робити, як і робили до цього, але це буде така освітня акція», - каже Наталія Шелестак, координаторка громадського руху «ВАРТА».

Об’єднавшись усі ці активісти планують разом реалізувати свої проекти, які напрацьовували до цього окремо у межах своєї діяльності, як громадських діячів. До цієї програми увійшли як кроки із заміни аварійних ліфтів у будинках, так і транспортна реформа у Львові. Також будівництво освітніх закладів, подальший розвиток медичної системи  та майбутнє озеленення міста.

Автор: Давид Берішвілі

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next