NASA 30 липня запустить корабель до Марсу

NASA 30 липня запустить корабель до Марсу
Американське космічне агентство NASA повідомило дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід «PЕrsevЕrance». Це станеться 30 липня о 14:50 за київським часом.

Американське космічне агентство NASA повідомило дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід «PЕrsevЕrance».

Це станеться 30 липня о 14:50 за київським часом.

Модуль, де розміщений марсохід, вже прикріплений до ракети-носія Atlas V знаходиться на стартовому майданчику на мисі Канаверал, штат Флорида.

Назву «Perseverance» марсоходу дав семикласник зі США. У перекладі вона означає «Наполегливість».

Головна мета - шукати ознаки життя на Марсі, а також збирати зразки каменів та ґрунту, які, як зазначає NASA, можливо доставлять на планету Земля. Ця місія також повинна допомогти у підготовці старту людини на Марс, яка вже триває.

Крім різноманітних наукових систем, на борту марсохода також розміщений невеликий вертоліт, який, як вважають вчені, зможе літати над марсіанським ґрунтом. Перша місія «Perseverance» триватиме як мінімум один марсіанський рік – це близько 687 земних днів.

Нагадаємо, що у NASA готують новий політ астероїда. Мета цього проєкту – дослідження астероїда «16 Психея», розташованого у кільці астероїдів Сонячної системи між Марсом та Юпітером.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.
Читайте також
Підприємці перекрили об'їзну дорогу Львова
Сьогодні, 11 листопада на Львівщині представники ФОПів вирішили припинити рух проїжджої частини, що на вулиці Городоцькій з метою виступити проти фіскалізації малого бізнесу.
Loading...
Load next