Для незрячих людей створили мобільний додаток

Для незрячих людей створили мобільний додаток
Будь моїми очима. Корпорація Microsoft випустила мобільний додаток для сліпих Seeing AI. Саме так називається новий додаток для смартфона, який розробили в Данії.

Будь моїми очима.

Корпорація Microsoft випустила мобільний додаток для сліпих Seeing AI. Саме так називається новий додаток для смартфона, який розробили в Данії.

Спеціально створений для потреб незрячих, він допоможе стати таким людям більш самостійними та поліпшити якість життя.

Однією з перших його випробувала Анна Хансен. У неї – невиліковна вада зору. Жінка зізнається, завдяки застосунку тепер може готувати і для себе, і для друзів. При цьому страви вона викладає естетично.

Окрім цього, компанія вбудувала в додаток розпізнавання штрих-кодів. Тому можна буде дізнатися назву продукту в магазині, а також отримати його короткий опис.

В цьому також плюс додатку, який за типом комунікації схожий на Skype або Facetime. По той бік додатку знаходяться волонтери, які відповідають на дзвінки незрячих і допомагають їм. 

Загалом, програмою зараз вже користуються майже півмільйона чоловік. Додаток працює на базі нейромереж: коли користувач наводить камеру телефону на об'єкт, додаток розпізнає його і розповідає, що відбувається навколо.

Якщо навести камеру на користувача, додаток назве її приблизний вік і риси зовнішності (наприклад, чи носить він окуляри), опише вираз обличчя. Особа може сфотографувати свого друга, тоді це зображення збережеться в базі даних.

Поки що вона доступна лише власникам IOS системи й тільки в американському App Store. У найближчому майбутньому вийде і версія для смартфонів, що працюють на платформі Android.

Нагадаємо, що Японії створили “найпозитивнішу” соціальну мережу. Вона називається Under World і головна її здатність – фільтрувати та підбирати лише позитивні коментарі. 

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next