Чемпіони України з волейболу почали підготовку до сезону

Чемпіони України з волейболу почали підготовку до сезону
Після завершення тренувальних зборів у збірній України, львівські «Кажани» змогли почати підготовку вже разом із  головним тренером та у повному складі.Половина гравців старого складу залишила

Після завершення тренувальних зборів у збірній України, львівські «Кажани» змогли почати підготовку вже разом із  головним тренером та у повному складі.

Половина гравців старого складу залишила львівських «Кажанів». У помаранчево-чорних футболках більше не гратимуть Юрій Томин, Борис Жуков, Євген Кісілюк, Владислав Богатирьов, Дмитро Шломін, Олександр Гладенко та Олександр Терещук.

«Нормальний процес, коли в команді змінюються гравці. Це цікаво і глядачам, і всім взагалі. Тому що ті гравці, які були тут більше ніж 4 роки – їм теж потрібно для свого розвитку щось змінити. Багато отримали пропозиції – виступати за інші команди, в Україні та закордоном. Це дуже добре для їхнього зростання», - пояснює головний тренер ВК «Кажани» Угіс Крастіньш.

Натомість у команду повернувся Юрій Семенюк, який минулий сезон провів у складі багаторазового чемпіона Бельгії – «Greenyard Maaseik»

«Вдалось пограти у Лізі чемпіонів з топ-командами, та і чемпіонат в Бельгії дуже сильний. Я шукав собі за кордоном інші команди, але у зв’язку з теперішньої ситуацією в світі – краще перебути цей період вдома у рідному клубі, в рідних стінах із підтримкою цих трибун», - розповідає Юрій Семенюк

Ще один камбек у львівську команду з житомирських «Житичів» - зробив Олександр Наложний. Також клуб підсилився польським нападником Яном Крулем, догравальниками Іллею Ковальовим та Віталієм Кучером, центральним блокуючим Максимом Дроздом.

«З тими гравцями, які прийшли в команду – має покращитись прийом подач, і відповідно загроза в центрі.  Тому що є два високих центральних блокуючих. Тому в цій зоні будемо більше тиснути на суперника – як у нападі, так і в блоці», - каже Угіс Крастіньш.

«Запрошували в Барком мене вже давно. Я вирішив прийняти цю пропозицію, тому що давно хотів попрацювати з хорошим тренером – УгісомКрастіньшем, а також було бажання повернутись в Україну. Попередні два сезони – грав закордоном. Майже з усіма знайомий, з кимось – просто заочно, з кимось уже зустрічалися в інших командах. Багато часу провели разом. Тому вливатись в колектив – тут не проблема», - розповідає новий гравець ВК «Кажани» Максим Дрозд.

У майбутньому сезоні на «Кажанів» крім звичних Кубка, Суперкубка, чемпіонату та кубка ЄКВ – чекає Ліга чотирьох. Це україно-білоруський турнір, де разом з львівською командою гратимуть мінський «Будівельник», солігорський «Шахтар» і житомирські «Житичі».

Орієнтовно волейбольний сезон в Україні розпочнеться в кінці вересня. Точну дату назвуть найближчим часом -  на виконкомі федерації волейболу України.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео) Справа малазійського лайнера MH17: рішення щодо катастрофи можуть оголосити до грудня 2022 року (відео)
У Нідерландах 6 вересня поновився судовий процес у справі MH17 - слово надали рідним і близьким загиблих, які мають намір розповісти суду про своє горе і наслідки катастрофи. Передбачається, що виступи родичів будуть "надзвичайно емоційними".
«Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео) «Слава Україні — героям слава!": у Києві відбулася акція іноземців, на підтримку України (фото, відео)
Іноземні громадяни вийшли 6 лютого на Марш єдності.
Loading...
Load next