1 вересня у Львові: волонтери влаштували концерт для хворих діток під лікарнею

1 вересня у Львові: волонтери влаштували концерт для хворих діток під лікарнею
З квітами у руках та в масках на обличчі – так школярі розпочинають новий навчальний рік. За рекомендаціями міністерства замість традиційних лінійок – урок, присвячений темі коронавірусу.

З квітами у руках та в масках на обличчі – так школярі розпочинають новий навчальний рік. За рекомендаціями міністерства замість традиційних лінійок – урок, присвячений темі коронавірусу. Після занять онлайн школярі з радістю залишають батьків за порогом навчального закладу та поспішають на перший урок.

Школярка Злата Гринчук розказує: "За друзями, я думаю, сумували всі, але, на щастя, в нас є телефони: ми всі переписувалися у групі у вайбері, дзвонили, підтримували один одного. Проте, мені наживо навчання більше подобається".

Переживають за майбутній навчальний рік і батьки.

Львів'янка Наталія Нестерівська зазначає: "Ми дуже раді, адже після тривалого карантину, для дітей це дуже гарний і святковий день. Проте, цього року перше вересня доволі нестандартне і погода така львівська, але з усім тим ми щасливі, що ми у школі".

"Хвилюємося, бо важливо, щоб дітки були здорові, але разом з тим дуже хочемо, щоб вони навчалися", - додає вона.

Тим часом у школі східних мов і бойових мистецтв «Будокан» 1 вересня вже поринули у повноцінний навчальний процес. Традиційні лінійки у цьому освітньому закладі пішли у небуття вже давно, замість першовересневих урочистостей вихідними організували аніме паті просто неба.

Директор навчального закладу, Олександр Козловський пояснює: "Дітям цей формат ближчий, тому що дуже багато дітей дивляться японські мультфільми аніме. Тож ми вирішили, чому б не зробити косплей. Батьки підтримали також".

Школярі знову призвичаюються до освітньої атмосфери, а батьки та вчителі пристосовуються до нових реалій. Адже тепер саме педагоги супроводжують дітвору у класи. Зважаючи на карантинні обмеження довелося дещо підкоригувати і розклад занять.

"З 5 по 9 клас ми зробили дві зміни: одні займаються очно, інші займаються в системі онлайн, і потім міняються наступного тижня", - каже директор.

Не забули у Львові і за тих, хто через стан здоров’я не може повернутися за шкільні лави. Для діток, які перебувають на стаціонарному лікуванні у західноукраїнському медцентрі волонтери організували незабутнє дійство. Спершу попри негоду для маленьких  пацієнтів організували святкову програму. Зі своїх вікон ті могли послухати виступи творчої дитячої школи, учасниці оркестру інсо-львів, заспівали у день знань Павло Табаков та Оксана Муха.

Своєю чергою, представниця БФ «Із янголом на плечі» Ірина Плахтій розповіла: "Свято першого вересня завжди дуже гучне: воно з квітами, з музикою, з гарним настроєм.Проте, є дітки, що, на жаль, залишаються в лікарняних палатах і спостерігають за цим через вікно, тому і виникла така ідея зробити для тих малих святковий день".

А далі найцікавіше: улюблені супергерої також завітали на свято. З даху медичного закладу скелелази у костюмах через вікна дарували подарунки.

"Їм був цікавіший спайдермен, ніж подарунки, хоча, звичайно, це теж весело, але основна частина дарунків їх чекатиме опісля, тому основне тут емоції й супергерої у вікні", - пояснює учасник заходу Іван.

Також головний лікар західноукраїнського спеціалізованого дитячого медцентру  Андрій Синюта каже: "Я переконаний, що сьогодні вони отримають позитивний настрій і емоції від того що відбудеться. Це укріпить їхні сили для боротьби з хворобою".

Новеньке канцелярське приладдя від волонтерів отримали 130 пацієнтів медцентру.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
Історія чоловіка з Маріуполя: обстріли, дорога, домівка (відео) Історія чоловіка з Маріуполя: обстріли, дорога, домівка (відео)
Юрій приїхав з Маріуполя ще місяць тому. Попри масові обстріли, йому пощастило добратися до Львова неушкодженим. Тоді ще можна було виїхати з міста.
Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V" Скільки ж українців підтримують відмову від російської вакцини "Спутник V"
В Україні провели дослідження, за результатами якого стало відомо, що майже дві третини українських громадян не вакцинувалися б російською вакциною - "Спутником V".
Loading...
Load next