У Львові активісти проводять навчання з користування гаджетами для пенсіонерів

У Львові активісти проводять навчання з користування гаджетами для пенсіонерів
Такі курси активісти громадської організації «Батьківщина Молода Львів» проводять вже понад 2 місяці.

Такі курси активісти громадської організації «Батьківщина Молода Львів» проводять вже понад 2 місяці. Людей навчають базових навичкок поводження з комп’ютерами, ноутбуками, планшетами та смартфонами.

Львів'янка Людмила Трібиль розказує: "Я дуже задоволена, що є можливість навчитися користуватися смартфоном і навіть не очікувала, що такі гарні молоді дівчата це організують".

Здебільшого навчають як правильно потрібно користуватися інтернетом, а також як працюють більшість додатків, які зараз є в кожному сучасному гаджеті. Пенсіонери розповідають, що дізналися про такі курси з газети «Західна Україна News» Батьківщина», де був номер, за яким можна зареєструватися на ці заняття.

"Мені передзвонили через чотири дні от назначили дату, щоб ми прийшли. Навчаюся перший раз і мені подобається, що тут працює дуже кваліфікований спеціаліст, тому на всі питання ми отримуємо відповіді", - зазначає місцевий житель Віктор Барко.

Курси проводять абсолютно безкоштовно, а якщо відповідного ґаджета у вас немає, то його нададуть безпосередньо на заняттях, які проходять щодня. Організатори розповіли, що такі заходи особливо зараз в умовах пандемії коронавірусу є вкрай необхідними.

Голова ГО «Батьківщина молода Львів» Ірина Гунчак пояснює: "Старші люди в зоні ризику, тому вони не можуть так часто виходити з дому і спілкуватися з людьми. Відповідно краще відкрити телефон чи комп’ютер і там переписуватися з родиною, друзями. Хтось це вміє, а хтось не дуже".

І на початках активісти молодіжної «Батьківщини» не очікували, що ці курси привернуть увагу настільки великої кількості людей, але час показав, що насправді є дуже багато львів’ян, які зацікавленні більше дізнатися про можливості свого гаджета.

"Загалом для початку ми розраховували на 30-40 людей, але кожного дня до нас телефонували по 10-15 охочих. І вже буквально через місяць в нас у списку їх понад 200 людей. Ми шоковані таким результатом", - стверджує активістка ГО «Батьківщина молода Львів» Олена Госовська.

Тому через велику кількість охочих відвідати ці курси, організатори планують залучити у проведені таких заходів й партійні осередки у різних районах Львова. Це дозволить особам похилого віку зручніше добиратися до місця навчання та унеможливить великого скупчення людей на одній локації.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові запропонували заборонити в'їзд дизельних машин
Управління екології ЛМР висунули таку пропозицію з метою покращення якості повітря у місті.
Loading...
Load next