Що львів'ян очікує в листопаді?

Що львів'ян очікує в листопаді?
Дороге опалення, нові стандарти безпеки дорожнього руху та другий тур місцевих виборів – серед основних новацій останнього місяця осені.ТАРИФИ НА ГАЗ6 грн 33 копійки – такою у листопаді буде ціна за

Дороге опалення, нові стандарти безпеки дорожнього руху та другий тур місцевих виборів – серед основних новацій останнього місяця осені.

ТАРИФИ НА ГАЗ

6 грн 33 копійки – такою у листопаді буде ціна за куб газу. Це майже на 35% більше у порівнянні з тим, що ми мали у жовтні. У Нафтогазі зазначили, що такі зміни спричинені сезонним фактором та збільшенням гуртової ціни на блакитне паливо. Водночас у газовій компанії кажуть, що для клієнтів, які у цьому місяці під'єднають тариф «Річний» - вартість газу на наступний рік становитиме 6 грн 45 копійок за метр кубічний.

НОВИЙ СТАНДАРТ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

Відтепер на дорогах, окрім «лежачих поліцейських», водіям доведеться пригальмовувати ще й біля острівців безпеки, бордюрних розширень, чокерах та розділових смугах. Такий стандарт на заспокоєння дорожнього руху вперше в Україні розробив Укравтодор. Мовляв, такі новації потрібні не лише для зменшення швидкісного режиму, а й для рівномірності транспортних потоків.

ЕЛЕКТРОННА ВІЗА

Якщо раніше електронна віза на 30 днів для в’їзду в Україну для туризму, бізнесу чи особистих поїздок оформлювалась як разова, то тепер може бути як разовою, так і дворазова. Також у Міністерстві закордонних справ планують збільшити список мов, якими перекладають візову анкету, а ще скоротять терміни розгляду візового клопотання з 9 днів до 1 у терміновому порядку і до трьох робочих днів у звичному. Оновлять і фінансову складову, відтепер збір за разову візу становитиме 20 доларів (а не 85 як було раніше), за дворазову візу доведеться викласти 30 доларів, вдвічі більше слід буде віддати за термінове оформлення документу.

НОВА ВЛАДА

6 листопада – дедлайн для Центральної виборчої комісії. До цього дня ЦВК має оголосити остаточні результати місцевих виборів в Україні. У містах, де жоден кандидат на посаду голови не обрав 50% і одного голосу відбудеться другий тур волевиявлення. Всі інші новоспечені депутати різних рівнів на місцях візьмуться за роботу у цьому ж місяці. Відомо вже, що на львів’ян другий тур виборів чекає 22 листопада. Зазначимо, що цьогоріч явка електорату була невисокою.

ДІЯЛЬНІСТЬ ВЕРХОВНОЇ РАДИ

Плідним листопад буде і для народних обранців. Значну увагу зосередять на прийнятті одного із найважливіших законопроєктів «Бюджету України на 2021 рік». Зазначимо, що мінфін головний фінансовий документ охрестили «бюджетом можливостей для розвитку». Чимало видатків із державної казни планують скерувати на фінансування центральних органів влади, офісу президента та освіти, медицини та на дороги. Зазначимо, що і міністр охорони здоров’я звернувся до нардепів із проханням проголосувати на наступному пленарному тижні за урядовий законопроєкт про посилення відповідальності за недотримання протиепідемічних заходів, у документі вказали навіть конкретні суми штрафів за неносіння маски. Тепер вони становитимуть не 17 тисяч гривень, а від 170 до 225 гривень.

Окрім цього, нагадаємо, що карантин триває. До «червоної» зони потрапило одразу два райони  області : Пустомитівський та Сокальський.

https://www.youtube.com/watch?v=zJoid5H2e0E&ab_channel=PravdaTUTLviv&fbc...

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
У Львові найкращих студентів нагородили грошима
Сьогодні, 3 грудня, вручили премії у «Львівській Політехніці» у галузі природничих і технічних наук. Про це повідомляють у пресслужбі ЛОДА."Ви – найбільш достойні студенти Львівщині.
Loading...
Load next