У Львові представили найбільшу колекцію номерних знаків в Україні

У Львові представили найбільшу колекцію номерних знаків в Україні
Нове поповнення ретро-колекції: відзначення 2 річниці існування «ретро гаражу» у Львові розпочали з того, що відвідувачам показали 2 спортивні перегонові автівки, що свого часу займали призові місця

Нове поповнення ретро-колекції: відзначення 2 річниці існування «ретро гаражу» у Львові розпочали з того, що відвідувачам показали 2 спортивні перегонові автівки, що свого часу займали призові місця на перегонах за кордоном. А поруч із цими ретро-артефактами для поціновувачів історії відкрили експозицію книжок, де можна дізнатися світову історію еволюції автомобілебудування.

"Ця перша експозиція світового автомобілебудування, яка сягає понад 2000 аркушів, представлених в 4-5 книгах. Вона відтворює історію світового автомобілебудування, починаючи від Леонардо да Вінчі й до сьогодення", - зазначає автор Євстафій Вільковський.

Колекціонери кажуть, що спершу вони хизувалися ретро-надбаннями серед однодумців. Згодом же вирішили розширити цей проєкт.

До того ж під час відзначення цієї річниці вони встановили ще й новий рекорд України. Зібрали 345 колекційних номерних знаків від ретро-автівок з усього світу.

"Колекціонування дає духовний спокій і задоволення. Ми не йшли на рекорд, а просто робили те, що нам подобається, а результат ви бачите. Варто займатися тим, щоб діти мали гарний приклад", - пояснює один із колекціонерів Тарас Майба.

Зазначимо, що до реєстрації у книгу рекордів України вже готуються й інші експонати цього музею.

"Це стосується й колекції збірки музеїв автомобілю, ретро-велосипедів. Я так розумію, у них ще багато колекцій ретро механічного спрямування, яке стосується автотранспорту. Думаю, що Львівщина може посісти таке рекордне місце в Україні", - розказує генеральна директорка книги рекордів України Ганна Крисюк.

Наразі ще довозять додаткові експонати до цього музею. І за словами експертів, вже до грудня цього року можна чекати на нову позначку у книзі рекордів України.

https://www.youtube.com/watch?v=NnnJBWSgjJ8&ab_channel=PravdaTUTLviv&fbc...

Нагадаємо, що львівські водійки привернули увагу до дискримінації жінок за кермом. Жовтенька «залізна ластівка» Світлани вирізняється з-поміж інших автівок...

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
ОФІЦІЙНО: Збірна України зіграє матчі відбору на ЧС -2022 не у Львові, а в Києві
Перші матчі кваліфікації на ЧС-2022 проти Фінляндії та Казахстану зі Львова перенесуть до Києва.
Польща розгорнула біля кордону з Україною 9 пунктів прийому біженців Польща розгорнула біля кордону з Україною 9 пунктів прийому біженців
Країни-члени Євросоюзу – готові прийняти в себе біженців з України.
"Вірна Україні": у Міністерстві оборони провели бесіду з спортсменкою Магучіх "Вірна Україні": у Міністерстві оборони провели бесіду з спортсменкою Магучіх
"Бронзова" призерка Олімпійських ігор в Токіо українка Ярослава Магучіх зробила спільне фото зі спортсменкою Марією Ласіцкене, що представляє Росію - у Міністерстві оборони провели бесіду із легкоатлеткою та поговорили про її поведінку.
Loading...
Load next