Як у Львові мешканці багатоквартирних будинків можуть покращити умови проживання?

Як у Львові мешканці багатоквартирних будинків можуть покращити умови проживання?
Часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках: профільною програмою вже скористалося декілька ОСББ у Львові.

Часткове відшкодування витрат на заходи з енергоефективності в багатоквартирних будинках: профільною програмою вже скористалося декілька ОСББ у Львові. Відтак мешканці змогли зекономити на комунальних платіжках за опалення. Щоб також долучитися, головам ОСББ або ж управлінським компаніям, що опікуються багатоквартирними будинками, треба подати заявку до фонду енергоефективності на проведення енергоаудиту, після чого розробляють проєкт робіт. У програмі взяли участь мешканці квартир будинку на вулиці Пулюя, 9, передає ПравдаТУТ Львів.

"Насамперед це утеплення фасаду будинку, встановлення ІТП, регулювання балансу по стояках, утеплення труб, теплопостачання гарячої води. Також встановлення енергозберігальних вікон у місцях загального користування і дверних блоків", - розповіла кореспонденту ПравдаТУТ Львів директорка управлінської компанії Галина Джулай.

Після оновлення будинку вдалося уникнути розбалансу опалення у квартирах. Бо індивідуальні теплові пункти у багатоповерхівці автоматично регулюють подачу тепла в залежності від температури повітря на вулиці. На усі роботи витратили понад 4.5 мільйони гривень. Левову частку цієї суми покриє гранд від фонду енергоефективності. Оглянути оновлення будинків приїхав і посол Європейського союзу.

"Цей проєкт створений спільними зусиллями Європейського союзу, Німеччини та України. Представники Європейського союзу надали фонду енергоефективності 100 мільйонів євро. І ми очікуємо, що Україна теж виконає свої відповідні фінансові зобов’язання", - зазначив Надзвичайний і Повноважний Посол Європейського Союзу Матті Маасікас.

А також продовжили дію й іншої міської ініціативи, яка теж має на меті зекономити кошти споживачів під час опалювального сезону.

"На цей момент у місті діє програма «Теплий дім». Цього разу вона продовжена до 2025 року і збільшена максимальна сума компенсації до 1 мільйона гривень.  Тобто мешканці, які бажають модернізувати свій дім, можуть не боятися великих кредитів, бо велика частка з них (до 80%) може бути повернена в синергії з державою та містом", - каже начальник відділу супроводу ОСББ Сергій Солтис.

Додатково на Сихові реалізується подібна програма, але охоплює значно більші масштаби з покращення енергоефективності Львова.

У міській раді кажуть, що у програмі «Енергодім» наразі беруть участь 5 львівських багатоповерхівок. Більшість із них, кажуть посадовці, вже з наступного року зможуть відчути на собі її переваги.

Важливо! Утеплити у такий спосіб зможуть лише будинки, які мають ОСББ або обрали собі управлінські компанії.

https://www.youtube.com/watch?v=0lAKo0LNhME

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Читайте також
"Сміливість бути поруч": у Львівській опері відкрили благодійну виставку дитячих малюнків (відео) "Сміливість бути поруч": у Львівській опері відкрили благодійну виставку дитячих малюнків (відео)
У Львівській опері на благодійній виставці дитячих малюнків збирають кошти на потреби українських школярів, що потерпіли від війни 
Loading...
Load next