Коли у Львові подорожчає проїзд до 10 грн?

Коли у Львові подорожчає проїзд до 10 грн?
Затвердити проєкт рішення про підняття тарифу до 10 грн мають у квітні під час засідання виконавчого комітетуПроте, до того, як відповідне рішення передадуть на розгляд виконкому, посадовці будуть п

Затвердити проєкт рішення про підняття тарифу до 10 грн мають у квітні під час засідання виконавчого комітету

Проте, до того, як відповідне рішення передадуть на розгляд виконкому, посадовці будуть проводити публічні консультації, щоб почути думку львів’ян щодо підвищення ціни.

Міські перевізники розповідають, що підняття тарифу необхідне, щоб підтримувати роботу підприємств у належному стані.

"Ціни на електроносії піднялись практично у 2 рази. Також зросла заробітна плата персоналу на 25-30%. Відповідно, чинний затверджений тариф є збитковим для підприємства. Ми щомісячно недотримуємо близько 5 млн грн", - повідомив директор ЛКП «Львівелектротранс» Андрій Свіщо.

Також існує велика заборгованість за кредитом, який надавали перевізникам компанії-постачальники.

"Станом на зараз тільки за паливо ми винні більш як 6 млн грн. Сьогодні постачальники вже задумуються, чи варто відпускати товар у кредит, бо є загроза, що ми не зможемо розрахуватися", - наголосив голова асоціації перевізників Львівщини Іван Велійка.

Зазначимо, напередодні перевізники розрахували економічно обґрунтований тариф на проїзд у громадському транспорті. Отож, подорож в міських автобусах оцінили у 14 грн, а у трамваях і тролейбусах - 12 грн 50 коп.

Але під час нещодавніх громадських обговорень дійшли компромісу через, що й планують підняти ціну з 7 до 10 гривень.

Разом з тим, на проїзді в електротранспорті можна буде зекономити. Адже квиток у кіоску коштуватиме 9 грн, а якщо розраховуватися через онлайн-сервіси, зокрема QR-коди Приват24, EasyPay, SMS, Bluetooth, або термінали самообслуговування IBOX, то проїзд обійдеться у 8 грн 50 коп.

"Зараз спільно з перевізниками та депутатами розробляється програма підтримки перевезень. Коли вона буде готова, то ми запропонуємо її депутатському корпусу. Тоді з’явиться можливість зробити компенсацію різниці між економічно обґрунтованим й встановленим тарифом", - пояснив Орест Олеськів, керівник управління транспорту Львівської міськради.

https://www.youtube.com/watch?v=aY66h6de9-0

Нагадаємо, що у Львові виписали штраф п’яному водієві за новим законом про порушення ПДР.

Слідкуй за нами на FacebookTelegramYoutube і знай Правду.

Loading...
Load next