СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС

СБУ викрила сеператиста, який влаштувався на роботу у МВС
Служба безпеки України викрила і затримала колишнього співробітника так званої «спецслужби» терористів «МДБ ЛНР», який мав можливість передавати закриту інформацію представникам терористів.

Він переїхав на підконтрольну українській владі територію через Російську Федерацію і влаштувався на роботу до структури Міністерства внутрішніх справ. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Слідчі СБ України встановили, що зловмисник незаконно обійняв посаду адміністратора одного з територіальних сервісних центрів МВС у Херсонській області. Під час оформлення на роботу він надав сфальсифіковані документи. За оперативною інформацією, він мав можливість передавати інформацію із закритих баз даних до представників бойовиків", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці встановили, що затриманий чоловік впродовж 2015-2016 років він був "оперативним співробітником МДБ ЛНР". Його робота полягала у вербуванні громадян по обидві сторони лінії розмежування і залякуванні проукраїнськи налаштованого населення. 

Також під час обшуків за місцем проживання та в офісі оперативники виявили документи, які будуть долучені до доказової бази. Вилучено дві тротилові шашки із електродетонаторами, а також кошти.

Працівники Служби безпеки затримали правопорушника в одному із житлових районів Нової Каховки, що на Херсонщині. Наразі тривають слідчо-оперативні дії.

Читайте також
СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди СБУ викрила трьох колаборантів на Луганщині, серед яких "зірка" російської пропаганди
Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.
Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності Туристи з України, які застрягли в Непалі звинувачують МЗС у бездіяльності
Через введений у Непалі карантин понад сотня українських туристів не може повернутись додому. У цьому українці звинувачують Міністерство закордонних справ у бездіяльності, однак відомство заперечує такі звинувачення.
Loading...
Load next