Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла

Синоптики прогнозують посилення спеки в Україні до 36°С тепла
Погода в Україні до кінця червня і на початку липня буде мінливою - з перепадом температури повітря в 10 градусів у низці регіонів, однак грозові дощі випадатимуть не часто.

Майже по всій території  Україні сьогодні, 22 червня, очікуються сильні зливи з грозами. Водночас утримається у деяких українських областях утримається й спекотна погода - місцями буде до +36 градусівсвідчать дані Укргідрометцентру.

У південній частині, центральних областях і в Карпатах вдень місцями синоптики прогнозують короткочасний дощ та гроза. Однак, на решті території України очікується сонячна погода без опадів. Зокрема, опадів не прогнозують в Донецькій, Луганській, Харківській, Сумській, Чернігівській, Київській, Житомирській, Рівненській та Волинській областях. Температура вночі коливатиметься в межах 17-22°, а вдень від 29 до 34°.

Найспекотніше буде в східних областях - у Луганській області обіцяють до +36 градусів. При цьому уночі буде також досить тепло по всій території України, термометри показуватимуть +17-19 градусів, а в східних областях +21-23 градусів.

У Гідромедцентрі також наголошують, що сьогодні в районі Чорнобиля, Тетерева, Борисполя та Києва переважатиме надзвичайний рівень пожежної небезпеки.

Читайте також
Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження Спека, грози та дощі: майже у всіх областях України знову оголосили штормове попередження
В Україні знову прогнозують дощі з сильними грозами. Цього разу негода вируватиме у центральних, східних та західних областях.
Внаслідок негоди в Україні знеструмлені понад 100 населених пунктів Внаслідок негоди в Україні знеструмлені понад 100 населених пунктів
У шести українських областях мешканців 109 населених пунктів залишились без світла через негоду. Найбільше постраждали дві області - Сумська та Дніпропетровська.
В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град В Україні оголосили штормове попередження: західні регіони накриють дощі та град
У західних областях України надзвичайники оголосили штормове попередження - очікуються грози, шквали та град.
Loading...
Load next