Вперше в Україні чиновники складають іспит з української мови

Вперше в Україні чиновники складають іспит з української мови
Відтепер, ті хто претендують на державні посади, повинні продемонструвати своє вміння та знання з читання, письма, розмови та культури мови.

Сьогодні, 19 липня, в Україні вперше стартував іспит на визначення рівня володіння українською мовою для державних службовців. Про це повідомляє "Укрінформ".

Перша іспитова сесія розпочалась о 9:30, а сама ж реєстрація стартувала 16 липня.

Іспити проводитиме Національна комісія зі стандартів держмови. Він складається з чотирьох частин: «Культура мови» (24 тестові задання), «Читання» (20 тестових завдань), «Письмо» (1 завдання відкритого типу), «Говоріння» (2 завдання відкритого типу).

Іспитові майданчики облаштовані у Києві, Чернігові, Полтаві, Вінниці, Житомирі, Черкасах, Луцьку, Івано-Франківську, Чернівцях, Миколаєві, Рубіжному.

Тепер для вступу на державну службу необхідно подавати сертифікат про рівень володіння державною мовою. Його можна отримати за результатами спеціального іспиту.

Читайте також
Апеляційний суд скасував рішення про визнання нового правопису недійсним в Україні Апеляційний суд скасував рішення про визнання нового правопису недійсним в Україні
Київський апеляційний суд 11 травня задовольнив скаргу Кабінету міністрів щодо рішення Окружного адмінсуду Києва, який в січні цього року припинив дію нового українського правопису.
Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження Більшість українців за обов’язкову українську в сфері обслуговування: дослідження
Опитування показало, що більшість українців в усіх регіонах підтримує тези про те, що усі громадяни України повинні володіти державною мовою, українська мова має бути мовою спілкування держслужбовців та керівників держави, а також в усіх державних навчальних закладах більшість предметів мають викладатися державною мовою.
ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію ЗНО 2021 в Україні: хто з абітурієнтів може зареєструватися на додаткову сесію
Випускники українських шкіл, які з поважних причин не змогли зареєструватись або ж прийти для участі зовнішнього незалежного оцінювання в період основної сесії зможуть зареєструватися для участі в додатковій сесії, яка розпочнеться вже з 29 червня.
Loading...
Load next