Скандал на Полтавщині: голова громади позував із прапором ВМФ СРСР

Скандал на Полтавщині: голова громади позував із прапором ВМФ СРСР
Проти чиновника розпочато кримінальну справу. Йому загрожує позбавлення волі на строк до п’яти років.

На Полтавщині, голова Хорольської територіальної громади, Сергій Волошин потрапив у скандал через публікацію у Facebook фото з прапором військово-морського флоту СРСР. Нацполіція уже почала розслідування за фактом використання забороненої символіки комуністичного режиму.

Фото було зроблено під час святкування дня ВМФ за російським зразком. Волошин видалив світлину зі своєї сторінки у Facebook після критики користувачів. 

На знімок, де майорів герб із зображенням серпа і молота звернув увагу журналіст Олександр Рудоманов.

Нічого осбливого. Просто мер Хорола піднімає прапор з серпом і молотом,а от Поліція Полтавської області нічого не робить і не відкриває кримінальне провадження, хоча є закон і є ст 436-1 ККУ, - наголосив чоловік. 

Начальник відділення комунікації Нацполіції Полтавській області Юрій Сулаєв повідомив, що поліція розпочала розслідування за фактом використання забороненої символіки комуністичного режиму на Хорольщині.

Меру Хорола загрожує покарання у вигляді обмеження або позбавлення волі на строк до п’яти років.

Скрін "kolo.news"

Читайте також
Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ Росіяни планували паспортизувати мешканців Київщини документами СРСР, – СБУ
Служба безпеки виявила ворожий схрон з бланками паспортів колишнього СРСР.
Науковці з України та Туреччини будуть досліджувати радянсько-російські наративи Науковці з України та Туреччини будуть досліджувати радянсько-російські наративи
Історія України загалом та історія українсько-турецьких відносин, зокрема, довгий період викладалася під впливом радянсько-російських наративів.
Декомунізація в Києві: сквер імені Василя Сліпака та інші зміни Декомунізація в Києві: сквер імені Василя Сліпака та інші зміни
У Києві декомунізували 12 вулиць і назвали 4 нові об'єкти.
Loading...
Load next