Популярні секс-тренінги в Україні: "Я не знала про будову клітора"

Популярні секс-тренінги в Україні: "Я не знала про будову клітора"
Близько року тому завдяки подрузі 39-річна Оксана потрапила на тренінг, присвячений тонкощам сексуальності. Вже незабаром вона взяла приватну консультацію у секс-психолога, відвідала тренінг по секс-іграшках і зупинятися на цьому не збирається.

Про це пишуть BBS News Україна.

Я піду ще, бо це працює, - запевняє вона. - Я стала більш розкутою, більш відкритою з чоловіком. Зрозуміла, що можна отримувати задоволення більш якісно.

Запит на сексуальну освіту серед дорослих українців в останні роки стабільно зростає, переконують експерти ринку. 

За їхніми оцінками, щороку десятки тисяч українців намагаються так чи інакше заповнити прогалини в знаннях, а ринок секс-іграшок за останні п'ять років зріс щонайменше вдвічі.

До послуг спраглих знань численні курси, тренінги та вебінари, індивідуальні консультації зі спеціалістами та різноманітні секс-блогери в соцмережах.

Є люди, які намагаються вирішити так особисті проблеми, хтось хоче розширити кругозір, для інших це наче вперше зазирнути в шпаринку після усіх табу нашого пострадянського суспільства, - каже психолог, що спеціалізується на сексології, Нінель Омельяненко.

"Це не я якась неосвічена"

Оксана каже, що до тренінгів якихось проблем в сексі в неї не було. Вона десять років у шлюбі, на інтимне життя не скаржилася, оргазми отримувала.

З чоловіком було все нормально, але дуже традиційно, без всяких там вивертів, - каже вона. - В родині у нас не прийнято було говорити на цю тему, і, коли я вийшла заміж, теж прямо обговорень якихось не було.

На першому ж тренінгу вона розвіяла для себе купу міфів. За її словами, для неї стало відкриттям, як саме працюють та виглядають жіночі зони задоволення, а також що жіночий сквіртинг - лише фізіологічна особливість, а зовсім не вищий пілотаж в сексі, як це показують у порнофільмах.

Я не знала про будову клітора, не знала, що це досить великий орган, що точка G - це просто частина клітора з іншої сторони, - ділиться жінка.

Фото: BBS News Україна

 

Після першого тренінгу Оксана отримала практичну інструкцію на індивідуальній консультації, як розвивати різні зони задоволення, та зробила закупку у секс-шопі.

Тепер у мене є невеличка тумбочка, в якій стоять масажні масла, вакуумний вібратор, ще деякі товари, - зі знанням справи перелічує вона.

Чоловік спершу не дуже зрозумів, що це я роблю, вирішив, що я собі всякого накупила і буду сама розважатися, але тепер і він розуміє перспективи, - додає Оксана. - Ми стали набагато більше говорити про секс, я стала розкутішою і по-справжньому відкрила для себе прелюдію, сенсу якої раніше не розуміла.

За її словами, після тренінгів вона заради інтересу розпитувала знайомих про секс і була здивована, що ніхто з них не знав речей, які вона відкрила для себе ще на першій лекції.

Тобто це не я якась неосвічена, що дожила майже до 40 років і не знаю. Вони теж в цьому не розбираються, - дивується Оксана.

36-річна Катя, яка також за останні три роки відвідала декілька секс-лекцій та майстер-класів, згадує, що єдина сексуальна освіта, яка в неї була, - лекції від виробників прокладок, які проводили в школі в рекламних цілях.

І тут виявляється, що оргазм буває лише кліторальним, виявляється, що, як у порно, в житті не буває. Не тому, що з тобою щось не так чи з твоїм партнером. Насправді все у тебе ок, - ділиться жінка.

За її словами, з подачі такого навчання вона стала додатково розвивати свою сексуальність, відкрила для себе вдалі секс-іграшки.

Шкодує лише, що чоловік поки що неохоче долучається до нових розваг. "Ось така він в мене ніжна орхідея, до нього потрібен акуратний підхід", - жартує Катя.

"Наче кокаїном торгую"

Говорити про сексуальну освіту частіше звикли в контексті дітей та підлітків, але для дорослих в Україні це не менш дражлива тема, переконаний психіатр та сексолог Олександр Іванов.

Україна в лідерах Європи за кількістю розлучень, і незадовільний секс - одна з причин. Експерти припускають, що загалом понад 40% українок мають проблеми з досягненням сексуального задоволення, але через сором, закритість і страх осуду залишаються зі своєю проблемою наодинці.

Фото: BBS News Україна

Водночас понад 70% дорослих українців вважають, що секс - дуже важлива частина життя людини, свідчить опитування групи Рейтинг за 2019 рік. Проблема в тому, що не всі можуть дати собі раду в цій сфері.

Якість знань наших громадян про секс за десятибальною шкалою - один чи два. Не більше, - впевнений Іванов. - Дорослі, як і підлітки, досі мають досвід на рівні - хтось десь сказав або десь хтось на ютубчику чи на порнхабі побачив.

 

Найбільше міфів, за словами експертів, досі вирує в області жіночого оргазму, порнографії та медичних питань.

До мене на повному серйозі приходили люди, які вірили, що після незахищеного статевого акту треба обробляти статеві органи спиртом, мовляв, це захистить від хвороби. І такі перли видають не підлітки, не школярі, а дорослі люди, - приводить приклад Омельяненко.

Різниця в тому, що тепер люди все більше усвідомлюють, що їм бракує знань та шукають їх, каже Тарас Крупа, співзасновник компанії Love Space.

Love Space починався як секс-шоп, але став креативним простором з власним лекторієм, регулярними майстер-класами та просвітницьким контентом.

Наша місія - нормалізувати секс в Україні, ми формуємо культуру сексу, бо без сексуальної еволюції не відбувається також еволюція соціальна, - пояснює Крупа.

За його словами, вони одними з перших почали продавати менструальні чаші, проводити освітні лекції про сексуальність, здоров'я простати, профілактику раку грудей. Відмовились від звичних для секс-шопів товарів-фейків на кшталт парфумів з феромонами, віагри для жінок, кремів для збільшення члена чи грудей.

Ми бачимо, що люди змінюються, наші споживачі змінюються, але у мене на районі хлопці досі на мою роботу реагують так, наче я кокаїном торгую, - жартує Крупа.

Гарячий ринок

Ринок сексуального добробуту у світі - сюди входять і секс-освіта, і ринок інтимних товарів - зростає щороку. За прогнозом американської аналітичної компанії Allied Market Research, якщо у 2019 році цей ринок оцінювали в 74,7 млрд доларів, то до 2027 року він може зрости до 108,3 млрд.

Точно оцінити об'єми українського ринку секс-освіти не беруться навіть місцеві гравці, але вони визнають, що конкуренція зростає з кожним роком.

Фото: BBS News Україна

Особливо стрімко попит на секс-освіту стрибнув останнім часом, відколи через пандемію навчання все частіше переходить в онлайн, каже засновниця платформи секс-освіти "Метелики в животі", а також сексолог та секс-тренер Лана Лісіна.

Попит виріс в рази, йдеться про тисячі людей щомісяця, - підкреслює вона.

Цікавим до сексу пропонують тренінги на будь-який смак - класичні просвітницькі програми, конкретні техніки, наприклад, майстер-класи з орального сексу чи БДСМ.

Є й такі, які підходять до споживачів комплексно, обіцяючи окрім секс-лайфхаків допомогти розвинути вашу особистість, знайти сімейне щастя або й "відкрити внутрішню богиню".

Фото: Ажіотаж на лекції Світлани Керімової, засновниці платформи Woman Insight, звичайна справа

 

Ціни також різноманітні. Базова консультація у сексолога коштує від 600 гривень, середній тренінг обійдеться в 1500-3000 гривень.

Вебінари зазвичай коштують трохи дешевше.

У розкручених брендів та спеціалістів цінник солідніший. За одне заняття можна заплатити від $200, а ціна за індивідуальний курс з кількох занять може сягати $1000.

Ярина Самарик - pravdatutnews.com

Читайте також
В Україні планують розширити перелік країн, де можна подорожувати з ID-карткою В Україні планують розширити перелік країн, де можна подорожувати з ID-карткою
Подорожі з ID-карткою по всьому Світу планує втілити міністерство.
УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні УЄФА не планує виключати клуби Суперліги з Ліги чемпіонів у цьому сезоні
Наразі керівництво УЄФА не планує проводити суворих заходів до учасників єврокубків, які виступили в ролі засновників Суперліги, в цьому сезоні.
Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії Україна входить до трійки світових лідерів серед постачальників дитячої порнографії
В Україні за рік майже на третину зросла кількість сексуальних злочинів, при цьому ж Україна потрапила у топ-3 лідерів-постачальників дитячої порнографії серед країн світу.
Loading...
Load next