Більше не безкоштовні: Кабмін оприлюднив ціни на одноразові пластикові пакети

Більше не безкоштовні: Кабмін оприлюднив ціни на одноразові пластикові пакети
Постанову планували схвалити на засіданні уряду 17 листопада, однак рішення було відкладено.

Кабінет міністрів України має намір встановити мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети. Проєкт документа уже підготували у Міністерстві економіки. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на проєкт постанови.

Документ встановлює мінімальні роздрібні ціни на пластикові пакети у формі рукава, з дном та відкритою горловиною зі стінками товщиною понад 50 мікрометрів у таких розмірах. Ціни на пластикові пакетики будуть такими (грн):

  • 2,00 - без ручок (без бокових складок);
  • 2,50 - без ручок (з боковими складками); з ручками (без бокових складок);
  • 3,00 - з ручками (з боковими складками).

Ці роздрібні ціни є мінімально допустимим рівнем цін на пластикові пакети (незалежно від ширини, довжини, глибини бокових складок, нанесеного маркування), який можуть встановити для продажу.

Як зазначено в пояснювальній записці до проєкту постанови, закон "Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України" визначає, що розповсюдження пластикових пакетів здійснюється виключно на платній основі.

Вимоги закону не поширюються на біорозкладні пластикові пакети та надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка до 1 січня 2023 року.

Закон також забороняє розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

  • надтонких пластикових пакетів (із стінками товщиною менше 15 мікрометрів);
  • тонких пластикових пакетів (із стінками товщиною від 15 до 50 мікрометрів);
  • ксорозкладних пластикових пакетів.

Віра Коновал - pravdatutnews.com 

Читайте також
Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео) Україна придбала легендарний британський криголам James Clark Ross (відео)
Раніше український уряд виділив 5 мільйонів доларів на закупівлю наукового корабля-криголама для потреб Української антарктичної експедиції й полярників.
Головні новини за 25 жовтня: транш від ЄС, нові ПДР, викрадену 9-місячну дівчинку зі Львова знайшли Головні новини за 25 жовтня: транш від ЄС, нові ПДР, викрадену 9-місячну дівчинку зі Львова знайшли
Коротко про головні події на сьогодні. Знай більше з ПравдаТУТ NEWS.
Loading...
Load next