Вакцинація безхатьків (відео)

Вакцинація безхатьків (відео)
У Львові намагаються створити рівні умови імунізації для всіх, незалежно від соціального статусу людини.

Пункт вакцинації для безпритульних запрацював на вул. Кирилівській, 3а. У Центрі обліку та нічного перебування бездомних громадян можуть імунізуватись всі охочі. 

 Мушу добровільно вакцинуватися, мушу добровільно вакцинуватися. Бо без вакцинаціїї то є…Як без документа - ви ніхто, -  Світлана, бездомна.

Часто безпритульні львів’яни не мають всіх необхідних документів для реєстрації на щеплення. Проте дозу вакцини можна отримати цілком законно.

Пацієнти, які не мають, що посвідчують особу, реєструються в електронній медичній системі, як «неідентифіковані». Їм присвоюється унікальний номер. З ним, коли вони отримують документи, вони можуть звернутися до сімейного лікаря, який знайде за тим кодом їх. Або просто за прізвищем в системі можна їх ідентифікувати відповідно до документів, - лікарка, Марія Уляновська.

Перед отриманням протиковідного щеплення львів’яни заповнюють письмову згоду на введення вакцини. Також потрібно вказати інформацію про можливі захворювання чи алергічні реакції, які в пацієнта є чи були в минулому.

Протипоказом для вакцинації може стати тільки підвищення  температури більше  38 градусів за Цельсієм на даний момент , або останні кілька днів.  Або гостра алергічна реакція в анамнезі на введення даної вакцини, - каже Марія Уляновська.

У місті намагаються створити рівні умови імунізації для всіх, незалежно від соціального статусу людини.

Якщо говорити загалом про вакцину , то тут є два аспекти. Перший аспект – це є аспект профілактики. Не залежно від того чи ти бізнесмен чи там соціальний працівник, педагог чи безхатько. І другий аспект теж важливий . Це доступність вакцини усім мешканцям, - Євген Бойко, в.о. директора департаменту гуманітарної політики Львівської міськради.

Наразі вакциновано 80% підопічних Центру обліку та нічного перебування бездомних громадян. Через три тижні безпритульні львів’яни зможуть отримати другу дозу імунізації. 

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців За добу в Україні на COVID-19 захворіли понад 700 українців
За добу 21 липня в Україні виявлено 726 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.
В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19 В Україні за минулу добу виявили 6 754 нових випадки захворювання на COVID-19
В Україні виявили 6 754 хворих і 105 смертей від COVID за минулу добу. Серед нових хворих 625 дітей і 125 медпрацівників.
В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19 В Україні виявили 2 265 випадків захворювання на COVID-19
Впродовж минулої доби, 19 вересня, в Україні зареєстрували 2 265 випадків коронавірусної хвороби, серед інфікованих – 275 дітей та 22 медпрацівники.
Loading...
Load next