Дві українські правозахисниці отримали Премію "Тюльпан прав людини"

Дві українські правозахисниці отримали Премію "Тюльпан прав людини"
Премію "Тюльпан прав людини" вручають за визначні досягнення у боротьбі за права людини.

Переможницями премії правозахисників "Тюльпан прав людини" стали виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк і засновниця громадської ініціативи "Марш жінок" Олена Шевченко, оголосило посольство Нідерландів в Україні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Цього року ми хочемо підтримати саме Олену Шевченко та Оксану Романюк. Цією премією ми хочемо сказати, що ми з вами. Ми поруч, і ми хочемо вам допомагати. Саме тому ми беремо участь у маршах рівності, фінансуємо проєкти через Фонд прав людини, підтримуємо правозахисників у своїх соціальних медіа, – сказав посол Нідерландів в Україні Йеннес де Мол.

Лауреати Премії "Тюльпан прав людини" отримують від посольства статуетку тюльпану як символічну відмінність та фінансову підтримку для важливого спрямування роботи своїх організацій.

Премію "Тюльпан прав людини" вручають за визначні досягнення у боротьбі за права людини. Щороку комісія обирає тих, хто робить великий внесок у просування демократичних цінностей і прав людини в Україні.

2021 року головними темами стали свобода слова та права ЛГБТ. Обидві теми є частиною нідерландських політик з прав людини. Міністерство закордонних справ Нідерландів нагороджує правозахисників премією "Тюльпан із прав людини" з 2008 року. Щороку комісія обирає переможців серед активістів або правозахисних організацій в усьому світі.

Віра Коновал - pravdatutnews.com

Читайте також
Netflix придбав фільм "Носоріг" Олега Сенцова: початок онлайн прокату планується весною Netflix придбав фільм "Носоріг" Олега Сенцова: початок онлайн прокату планується весною
Українську сторону виробництва представляють продюсер Денис Іванов («Артхаус Трафік») та Олег Сенцов («Край Кінема»).
Loading...
Load next