Tik Tok в Україні: майбутнє чи утопія

Tik Tok в Україні: майбутнє чи утопія
Ви теж бачите дітей, що в парках, торгових центрах, автобусах знімають тіктоки? Ви теж не розумієте у чому всьому сенс?

Пропоную розібратись що до чого та визначити погані/хороші сторони.

Тік Ток з’явився у 2016-му році, його творець Чжан Імін. Учасники додатку проводять у ньому в середньому 52 хвилини на день. 60% споживачів населення віком від 16 до 24 років, тобто школярі-студенти.

Тік Ток – це короткі розважальні відео, часто не мають будь-якого сенсу.

Фото: з відкритих джерел

Чому обурює Тік Ток?

Діти у ньому сидять начебто 24/7. Лякають челенджі, що калічать, а іноді є смертоносними. Засилля російського контенту. Влучна фраза: «у ТікТоку сусідить корисне і «дуркувате».

Заборона телефонів  у школі зможе допомогти? Зараз ні, бо у жовтні 2020 року нардеп від фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко запропонував заборону на телефони до закону "Про повну загальну середню освіту".

Фото: з відкритих джерел

Діти мають витрачати час на навчання та спілкування, а не на гаджети, - висловився Олексій.

Але у грудні того ж року Комітет Верховної Ради не підтримав цей законопроєкт. Під час засідання комітету висловилась низка експертів, зокрема уповноважений Верховної Ради з прав людини та уповноважений президента з прав дитини, після чого нардепи рекомендували Раді відхилити законопроєкт. 2 лютого 2021 року його зняли з розгляду парламенту.

Протидія?

18 лютого 2021 року на сайті Президента України з’явилась петиція про заборону Тік Ток в Україні, проте достатньо голосів вона не зібрала.

Фото: з відкритих джерел

Останні події в Україні пов'язані з застосунком TIK TOK викликає занепокоєння у суспільства, підлітки стають жертвами відео в тік тоці про те, що потрібно наковтатись таблеток, і це не єдиний випадок. В США цей додаток є забороненим.
Прохання розглянути можливість заблокувати ТІК ТОК в Україні, адже це небезпечний онлайн застосунок для наших дітей.

Український Тік Ток

Що ж робити, коли ні закони ні петиції не можуть вберегти дітей від «захопливого» додатку?

Можу вас запевнити позитив у цьому «контенті» таки є. Провела пошук суто україномовних тіктокерів і була здивована. Український Тік Ток існує, єдина проблема координація Тік Току у нашому регіоні ведеться з російського штабу, тож варто зосередитись на якнайшвидшому відкритті офісу Тік Тока в Україні.

Революціонером мережі та флагманом Тік Тока-У є Данило Гайдамаха. Активний користувач  Тік Току, голос молоді та «тверезого» розуму також український мовний активіст, блогер, націонал-демократ, відомий під псевдонімом «Чорнобровий». За допомогою своїх відео надихає людей говорити українською. Далі йдуть Ангеліна Ломакіна, Ольга Присяжнюк, Олександр Остап, кіт Степан.

Українці створили власний тренд у піснях «Батько наш Бандера», «Бібліотека», «Вечорниці»; популярний #ЯзУкраїни.

У Київському університеті культури презентували факультет, присвячений соціальній мережі ТікТок. Про це оголосив президент навчального закладу Михайло Поплавський.

Фото: КНУКІМ

Моя місія – українізувати ТікТок, вести за собою креативну, амбітну та перспективну молодь, яка творитиме новітню історію країни. Українців мають знати у всьому світі. Україні є чим дивувати світ.

Ми розпочинаємо навчати "з нуля" і по закінченні ви зможете отримати диплом. Університет культури – це бренд, який повинен підкорити світовий інформаційний простір, – заявив Михайло Поплавський.

Боротьба за дітей може полягати не у забороні, а у свідомому виборі. Ви можете власним прикладом показати, що окей «Тік Ток існує і він тобі подобається», проте отакий контент не зробить з тебе гарну людину, а от є контент, що надихає, навчає, плекає патріотизм.

Злата Новосельськаpravdatutnews.com

Читайте також
В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені В Україні злетіла кількість вакансій: найпопулярніші професії осені
В Україні у листопаді у порівнянні з жовтнем кількість вакансій збільшилась на 18%.
"Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні "Дія" запускає тест зміни місця проживання онлайн по всій Україні
Послугу можна буде отримати за 1 робочий день без відвідування 3 установ, 30 днів очікування та папірців.
Прибуткове ЗНО Прибуткове ЗНО
Премії за найвищі бали ЗНО отримають вже цьогорічні випускники.
Loading...
Load next