Як дізнатись, чи призначена субсидія, та самостійно перевірити її розмір: пояснює міністр Марина Лазебна

Як дізнатись, чи призначена субсидія, та самостійно перевірити її розмір: пояснює міністр Марина Лазебна
В українців можуть забрати субсидії. Хто ризикує залишитися без виплат?

Органи, які призначають субсидії громадянам, можуть вирішити, що субсидія отримана неправомірно, і вимагати повернення грошей. У разі відмови зробити це добровільно до суду буде подано позов про примусове стягнення. Про це розказала в інтерв'ю міністр соціальної політики Марини Лазебної виданню "Факти".

Якщо людина отримувала субсидію неправомірно, приховала інформацію про свій дохід, то орган, який призначав допомогу, дійсно може відправити лист з вимогою повернути зайво отримані кошти. Їх необхідно повернути на небюджетні рахунки структурних підрозділів із соціального захисту населення, відкриті в Державному казначействі, - сказала вона.

При цьому Лазебна заявила:

В тому випадку, якщо людина відмовляється добровільно повернути суму надміру отриманої субсидії, то орган, який призначив субсидію, може звернутися до суду з позовом про примусове стягнення таких коштів.

У цьому опалювальному сезоні субсидії отримуватимуть близько 3 млн домогосподарств. Середній розмір допомоги орієнтовно складе близько 2 тисяч гривень.

Злата Новосельська pravdatutnews.com

Читайте також
"Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні "Дія" в дії: нові можливості держави у смартфоні
Відтепер у “Дії” можна оформити пенсію, субсидії та довідки про стаж.
В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій В Україні ще більше котролюватимуть призначення житлових субсидій
Міністерство соціальної політики запроваджує нововведення, які мають на меті ще сильніше посилити контроль за призначенням житлових субсидій для українців.
Loading...
Load next